Мартин Димитров: За пропагандата по-важно нещо от простотията няма

0
Макар и частично асфалтирани, ние останахме удивително прости. Не европейските ценности, не европейската култура, асфалта е цивилизационното "нещо", с което ние имахме най-активен досег през последните десет години
Макар и частично асфалтирани, ние останахме удивително прости. Не европейските ценности, не европейската култура, асфалта е цивилизационното "нещо", с което ние имахме най-активен досег през последните десет години Снимка: БНТ, стоп кадър

Не може да се отрече, че по времето на г-н Борисов се построиха пътища. Но — докато се снимаше с "набори" сред "армията от валяци" и лееше асфалт към поредното крепостно място, населено с ръкопляскащи избиратели — г-н Борисов напълно разруши пътя на духовното ни и интелектуално развитие

Неговото управление, освен време на строително-монтажен подем, е и меката на епохална простотия, демонстрация на уродливи управленски практики, разбиване на институциите и съществен принос за превръщането на медиите в слуги на властта.

Макар и частично асфалтирани, ние останахме удивително прости. Не европейските ценности, не европейската култура, асфалта е цивилизационното "нещо", с което ние имахме най-активен досег през последните десет години.

Тези клети хорица, които останаха неуки, или пък се развиха като неуки през последните години, те сега се поддават на паниката, а и на руската пропаганда. За пропагандата по-важно нещо от простотията няма. Тя се нуждае от простотия и първични, примитивни страхове.

Борисов поощряваше и простотията, и примитивните страхове.

Мартин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари