Виталий Кличко: Войната ще почука на вратата на германците

1
Кметът на Киев призова Германия за допълнителна подкрепа
Кметът на Киев призова Германия за допълнителна подкрепа Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа на страната му, за да може тя да отблъсне руските атаки

Апелът бе отправен преди очаквана визита на германския канцлер Олаф Шолц в Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА. В медиите се появиха съобщения, че Шолц планира по-късно този месец да посети Киев заедно с френския президент Еманюел Макрон и италианския премиер Марио Драги.

„Нуждаем се от силната подкрепа на тримата лидери на най-важните страни, от налагане на санкции и доставка на оръжия“, каза Кличко пред германския вестник „Билд“ и отново призова за още боеприпаси и модерни оръжия. Киев многократно е искал помощ от Германия, но Берлин се бави с отговора си.

Кличко каза, че от разговори с военни научава, че обещаните оръжия пристигат, но не и в очакваните от украинците количества. „Това означава, че ние губим част от територията си, губим животи“, заяви Кличко.

Според него визитата в Украйна на тримата лидери ще даде повече яснота за ситуацията в Украйна. „Мисля, че бихте могли да разберете ситуацията по-добре, ако видите с очите си градове като Буча“, обясни Кличко. „Вярно, че не е като през март, когато руските войски тъкмо се изтеглиха от градовете. Но когато тримата държавни ръководители видят положението със собствените си очи и разговарят с хората, те ще усетят колко е важно да ни подкрепят. С всичко – с оръжия, с пари, с хуманитарна помощ“, допълни той.

В същото време, макар да се вижда, че руските сили се фокусират върху Южна и Източна Украйна, кметът на украинската столица предупреди, че тя изобщо не е в безопасност. „Киев беше и си остава мишена“, посочи той.

Руският президент Владимир Путин има претенции към всички територии, принадлежали в миналото на страната му, допълни Кличко. „Интересът му не се изчерпва с Киев, нито с полската граница. Той ще стигне толкова далеч, колкото му позволим“, прогнозира той. „Войната ще почука и на вратата на германците“, заключи кметът на Киев.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    3
    Оффффффф
    А бе я си ебете майката, бе, нещастници! Искахте уй в гъза – получихте си го! Важното е руският мечок добре да ви поогази, че да не се сещате за глупости повече!
  • 7
    2
    Пппрп
    Досега Зеления гущер сега и тоз боксьор Спрете да плашите хората ,щом не ви уйдисат почват със шантаж и измислици
  • 5
    1
    Гошо куче лошо
    Снимката с позицията на лявата му ръка е показателна. Хайл..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари