Велопоход събра деца и ученици в Караманово

0
Освен, че караха колелета, децата се надпреварваха в бягане с чували, дърпане на въже, въртене на обръчи и др.
Освен, че караха колелета, децата се надпреварваха в бягане с чували, дърпане на въже, въртене на обръчи и др. Снимка: община Ценово

Велопоход зарадва децата в село Караманово, съобщиха от кметството

За първи път се организира подобна инициатива, която премина  под мотото „Да спортуваме заедно, да живеем здравословно“. Участниците преминаха по трасе с дължина от пет километра до хижа „Горски кът“. Проявата, която беше посветена на 135-та годишнина от Деня на Съединението, беше изцяло под патронажа на селото Бисер Блажев.

В организацията на празника активно се включиха НЧ „Светлина“ и местното училище. „Когато институциите си подадат ръка и обединят усилията си, винаги се получава нещо добро. Съчетахме в едно историческата годишнина и спортните дейности. Със сигурност участниците се насладиха на родната природа и останаха доволни, макар че за няколко часа се откъснаха от таблетите и телефоните“, коментира кметът на населеното място.

Той поведе колоната от велосипедисти, която постоянно беше съпровождана и от полицейски ескорт. Празникът продължи с пълна сила на спортната площадка пред туристическата хижа. За децата бяха организирани много щафетни игри и състезания. Организаторите успяха да върнат години назад във времето участниците като оживяха забавленията на техните родители, баби и дядовци. Децата се надпреварваха в бягане с чували, дърпане на въже, въртене на обръчи и др.

Победителите бяха отличени с награди, осигурени от Община Ценово и местното читалище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари