Васил Божков: Ние сме за закона такъв, какъвто е

0
Валери закара вода и в Перник, както знаем... и на тях помогна
Валери закара вода и в Перник, както знаем... и на тях помогна

"Днес Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) излезе с изявление. Много от вас го интерпретираха, че частните лотарии трябва да платим 210 милиона лева. Законът е какъвто е и ние сме платили колкото трябва. Изявлението беше ясно и точно".

Това заяви финансовият благодетел на "Левски" Васил Божков на срещата си с медии и привърженици на "Левски", предаде bTV.

"Ние сме за закона такъв, какъвто е. Гледаме за здравето на нацията... Взимаме от един и даваме на друг. Това ли е за здравето на нацията? Не знам какви мерки планира държавата. Ако съм нарушил закона...".

Божков се отнесе иронично към лидера на НФСБ Валери Симеонов - вносител на промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми. "Валери закара вода и в Перник, както знаем...", отговори бизнесменът на изявлението на Симеонов по-рано днес, че държавата няма да допусне "Левски" да фалира.

"Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да финансирам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл", подчерта още веднъж Божков.

Той отрече да призовава феновете към улични протести заради готвените промени в закона. "Феновете са тук - попитайте ги. Разговарям с тях за бъдещето на "Левски", само за това. По-скоро ги информирам за последствията от одържавяването".

"Сега феновете ще направят среща с Красен Кралев и Бойко Борисов и ще дискутират. Надявам се премиерът да вземе правилно решение. Кой съм аз да говоря с премиера?", завърши Божков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари