Урсула фон дер Лайен: Путин ще се провали и Украйна и Европа ще победят

2
По думите ѝ днес смелостта има име и това име е Украйна
По думите ѝ днес смелостта има име и това име е Украйна Видео: bTV

По думите ѝ днес смелостта има име и това име е Украйна

"Никога досега този парламент не е дебатирал по състоянието на Съюза по време на война, която се води на европейска земя. Всички помним, че сутринта на 24 февруари Европа се събуди с нещо, което ни разтърси и показа колко страшно е лицето на злото и колко е брутална войната. Целият континент се изправи и показа солидарност. Бежанците намериха подслон, нашите улици се изпълниха с украински знамена."

Това заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен по време на речта за състоянието на Съюза, предава "Дарик".

Когато руските войски преминаха границата на Украйна, нашият отговор беше силен и единен, мисля, че можем да се гордеем с това. Ще имаме нужда от тази сила, защото времето пред нас няма да е лесно, подчерта още тя. 

Това не е само война, която започнаха руснаците срещу Украйна, това е война за нашата енергия, за нашата икономика, за нашите ценности, това е война за нашето бъдеще. Става въпрос за война на автокрацията срещу демокрацията. Имаме необходимия кураж и солидарност - Путин ще се провали и Украйна и Европа ще победят, заяви председателят на Европейската комисия.  

Фон дер Лайен също така подчерта и приноса на първата дама на Украйна - съпругата на Володимир Зеленски - Олена. "Видяхме първата дама как се изправи срещу съкрушена маса от майки и бащи и пуска балони в небето - по едно за всяко едно загинало дете. Тези звънчета ще звънят завинаги, невинните жертви ще останат в паметта ни. Дадохте кураж на цялата нация, дадохте глас на вашия народ, дадохте надежда на всички нас, искаме да благодарим на всички вас - слава на тази държава от украински герои, слава на Украйна!", заяви тя. Самата Олена Зеленска присъства на речта. 

Тя подчерта, че санкциите срещу Русия ще останат, а солидарността на Европа с Украйна няма да бъде разклатена. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    13
    До десети
    Теб явно главата ти дава на късо. Къде видя нацизъм? Всички прави аплодираха Украйна - една славянска държава. В Европейския съюз има няколко славянски държави - Полша, Чехия, Словакия, Хърватия, България, Словения. Нещо опорките ти куцат много, или според теб славянска държава е само Империята на злото. Или в опорките на Митрофанова, извадени на циклостила от кремълското джудже, понеже там пише денацификация и ти вече виждаш нацизъм. Ами то по-голям нацизъм от поитиката на Кремъл в момента няма.
  • 3
    12
    урсула е фон лайнянен
    Тази откачалка урсула фон дер лайнянен пак бълва небивалици! Собствената им Комися в ЕС уличи тази урсула, че е нарушила куп закони на ЕС, като уреждаше сащническите ваксини и лично се е облагодетелствала!! За сведение на русофобката урсула фон дер лайнянен: Европа и сащ ще паднат! Туморът сащ напориусто опитва да създаде някъде нова война, за да излезе от кризата! Така правят туморите от сащ! Исторически е така!
  • -3
    11
    горките руснаци
    Санкциите работят, пари нема за война, скоро сами ще напуснат Украйна, а после ще ядат газ и нефт
  • 4
    10
    плюс-минус
    Мда.... Нацизмъм все още живее в някои от ръководствата на ЕС. Кръвта им вода не става. Мразят славяните и това е! Вари го, печи го, нацистът си е нацист, дори и след две поколения. Туй демокрация е чужда за тях дума.
  • 6
    9
    До тъпата путка отдолу:
    Даммм, и ти си в отбора на Урсула - този на недоклатените и недоебани "украинки"! Уй ви трябва и редовно мандръсанье, но кат' сте грозни чуми кой ли ще се жертва?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари