Урсула Фон дер Лайен: Заплахата от война не е изключена, Европа трябва спешно да се събуди!

0
Време е да обсъдим възможността да използваме приходите от запорираното руско имущество, призова Фон дер Лайен
Време е да обсъдим възможността да използваме приходите от запорираното руско имущество, призова Фон дер Лайен Снимка: ЕПА / БГНЕС

Време е да обсъдим възможността да използваме приходите от запорираното руско имущество, призова Фон дер Лайен

"Заплахата от война може да не е непосредствена, но не е изключена", заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в реч пред Европейския парламент в Страсбург.

Опасността от война не трябва да се преувеличава, но е необходимо да бъдем подготвени, призова тя.

"Време е да обсъдим възможността да използваме приходите от запорираното руско имущество за съвместно осигуряване на военно оборудване за Украйна. Независимо дали имаме подкрепа от нашите партньори, не можем да оставим Русия да спечели", настоя председателят на ЕК.

"Залозите са големи - нашата свобода и нашият напредък. Путин използва мира, за да се подготви за война. Европа трябва спешно да се събуди. Много европейски илюзии бяха разбити - че мирът е постоянен, че Путин ще предпочете икономическия напредък пред разрушаването на Украйна, че Европа прави достатъчно за сигурността. Няма място за повече илюзии", призова Фон дер Лайен, цитирана от БТА.

В същността си европейският суверенитет е в това да носим отговорност за себе си, за важното за нас, за способността и волята ни да защитаваме сами своите интереси и ценности. Обновяването на европейските въоръжени сили е спешен въпрос, добави тя.

Фон дер Лайен съобщи, че в следващите седмици ЕК ще представи предложения за разгръщане на европейското военно производство, така че със съвместни обществени поръчки да се осигуряват боеприпаси и техника. В Киев ще бъде открит офис за отбранителни иновации, допълни тя и призова частният сектор да подкрепи усилията в областта на военното производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    накъсо
    защитавам страната си, както съм се клел, навън за никакви интереси не воювам!
  • 7
    14
    Sтанко
    Много войници имало тука бре! Хвала на всички ви! НАДЯВАЙТЕ СЕ да не се стига до там, защото си нямате ни никаква идея дори за какво иде реч... Холивудските филми не дават реална представа за физическа и психическа натовареност и са меко казано изкривени...Казармата е като разходка в парка пред войната...Миризмата, адреналинът, умората и ужасът могат да побъркат всеки един джендър за няколко дена...Молете се еврогейците да си седнат на халките и да започнат да мислятс плоските си кратуни иначе ще ни повлекат и нас по нанадолнището по което са се устремили...Господ да ни пази!
  • 14
    13
    Истината
    Дори в мокрите си сънища повече от 400 000 хиляди души няма да намерите, които да защитатават тази територия. Това са точно разни даскали, данъчни, митничари, регулатори и все хора които един пирон през живота си не са забили, един лев за държавата не са заработили и от поколения са на държавната хранилка. Всички останали 6.3 мил. си искаме държавата такава, каквато може да бъде без тези 400К паразита. Практиката ще покаже, че тези 400К, дори нма да воюват, защото те за ДАВАЛВЕРАТА, тях не ги интересува, дали българите ядат асфалт или се самоубиват, притиснати от мизерията, всякакви монополи и ЧСИ-та. Това са завършени егоисти и съвременните ни поробители, ще се кланят както ЕС, така и на Русия, точно както се кланеха на СССР, само да не им пресъхва далаверата и случайно да не се окаже, че трябва да работят.
  • 11
    12
    до 9
    Аз не съм фена на Путин, а човек, който разбира какво се случва. А колкото до родината, за съжаление България така и не си направи труда да ми стане Родина. Нямам Родина и това е ужасно. А ти имаш ли Родина и коя е тя? Какво разбираш под Родина ако не е тайна?
  • 5
    11
    до 8
    А ти за кой патриот гласува, бе дебил? За Костов? За "Царя", за тиквата? Защото аз не съм гласувал за никой, понеже всички са нечии храненици. Кажи, бе патриотарче, за кого гласуваш?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари