Урсула Фон дер Лайен е в Киев с 15 еврокомисари

0
Те се срещнаха с Володимир Зеленски
Те се срещнаха с Володимир Зеленски Снимка: Фейсбук

Те се срещнаха с Володимир Зеленски

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че тя и още 15 еврокомисари са в Киев днес, за да се срещнат с членове на украинското правителство, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ние сме тук заедно, за да покажем, че подкрепата на ЕС за Украйна продължава да е силна", написа Фон дер Лайен в "Туитър".

Очаква се председателят на Европейския съвет Шарл Мишел да пристигне утре в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски, отбелязва ДПА.

Високопоставените представители на Европейския съюз осъществяват двудневната си визита в Украйна, след като украинското правителство заяви, че очаква от ЕС пътна карта за начина, по който следва да започнат официалните преговори за членство.

Присъединяването към ЕС е изключително сложен процес, който включва поредица от законодателни реформи и хармонизиране на националното законодателство с европейското право.

Миналото лято на Украйна бе даден статут на кандидат за членство в ЕС. Очаква се на срещата в Киев европейските представители да признаят, че Украйна е отбелязала известен напредък в някои сфери, като например съдебните реформи. Очаква се също да бъдат обсъдени форми на краткосрочна и дългосрочна помощ.

"Пристигнах в Киев, за да предам на всички украинци, които защитават страната си, най-силното послание на ЕС за подкрепа", написа в "Туитър" ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Волдемир
    Ужас!
  • 0
    7
    Румен Петков Official
    https://www.facebook.com/RumenPetkovOfficial/videos/900268117667551/
  • 5
    6
    Слава России!
    Генерал Суровикин се обърна към британския министър на отбраната Бен Уолъс с молба да прехвърли на Русия директно два танка Challenger наведнъж. "Поне ще имаме два танка", обясни Суровикин необичайното си искане, "защото какъв е смисълът да ги закарат първо в Полша, после в Украйна, после на фронта? Резултатът е същият, но логистиката е различна. ”
  • 4
    5
    Альоша Волгин
    Как пък не ги тресна някоя заблудена руска ракета, мършите фашистки....
  • 2
    4
    Невинен
    Урсула хлътнала по Жабата хахах а Голямо натягане голямо коленичене
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари