Ученици от Русе ще засадят дръвчета по повод Международния Ден на Земята

1
Тази година осем училища и една обществена организация – БЧК, ще се включат в активни климатични действия – засаждане на дръвчета на подходящо място в техните дворове
Тази година осем училища и една обществена организация – БЧК, ще се включат в активни климатични действия – засаждане на дръвчета на подходящо място в техните дворове

Утре, 19.04, в двора на ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“, от 10.00 ч. ще стартира тридневна доброволческа екоинициатива “Бъди активен – спаси живот”

Тя се организира за пети пореден път от СНЦ „Дунавско сияние“. Инициативата е посветена на Международния Ден на Земята – 22 април. Мотото на световна екоактивност за 2022 г. е : „Инвестирайте в нашата планета."

Тази година осем училища и една обществена организация – БЧК, ще се включат в активни климатични действия – засаждане на дръвчета на подходящо място в техните дворове. Горди от това, че със своите действия, ще дарят живот поне на едно дърво, ще бъдат учениците от: СУЕЕ „Св. Константин Кирил – Философ“, ОУ „Олимпи Панов“ , ОУ „Иван Вазов“, ПГ по речно корабостроене и корабоплаване, ОУ „Ангел Кънчев“, ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“ и СУ „Възраждане“.

Тази година основен партньор е Ротари клуб „Русе“. Сдружението осигури необходимите и подходящи дръвчета, за да се превърнат училищните дворове от бетонни площадки в истински зелени оазиси.

Освен това, в тази зелена кауза за първи път се включва и представител на бизнеса, в лицето на най-голямата частна газова компания в България – Овергаз мрежи АД.

Така те заедно ще бъдат съпричастни с екоактивностите на милиони жители на Земята, като ясно заявят, че инвестирането в екологичното образование на подрастващите е инвестиране в бъдещето на нашата планета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари