Военните ще предлагат възможности за обучение на учениците в Русе

1
Планира се отново пред ученици от средните училища да се представят възможностите за обучение във военните ни университети
Планира се отново пред ученици от средните училища да се представят възможностите за обучение във военните ни университети Снимка: Областна администрация - Русе

Планира се отново пред ученици от средните училища да се представят възможностите за обучение във военните ни университети

Възможностите за развитие на партньорството между Централното военно окръжие /ЦВО/ и Областната администрация в Русе обсъдиха на среща с областния управител Данаил Ковачев заместник-началникът на ЦВО полковник Бисер Богданов и началника на Военното окръжие в Русе полковник Васил Петров.

Сред темите на разговора, в който участва и заместник областният управител Георги Георгиев, бяха предстоящите съвместни инициативи, свързани с патриотичното възпитание на подрастващите. Припомняме, че Областна администрация – Русе бе сред партньорите на регионално ниво на националния конкурс „Наследник съм на ...“, посветен на 110-ата годишнина от Балканските войни. От ЦВО оцениха високо съдействието на Областната управа и заявиха, че винаги, когато е било необходимо е получавано навременно съдействие. „Благодарни сме на ръководството на Областната администрация за бързата реакция при съвместни инициативи. Високо оценяваме, че във Ваше лице имаме лоялен партньор“, заяви полковник Богданов.

Акцент по време на разговорите беше поставен и върху плюсовете на военно обучение. Затова през следващите месеци се планира отново в Русе пред ученици от средните училища да се представят възможностите за обучение във военните ни университети. Не по-малко внимание бе отделено и на кампанията за записване за срочна служба в доброволния резерв. Обявените длъжности са общо 250. За тях могат да кандидатстват само български граждани. Подаването на документи е до края на април, а самата служба ще започне от 10 септември. Минимално изискване за образование е основно, а максималната възраст – 40 години. Национален военен университет „Васил Левски“ ще провежда обучението в района на Велико Търново на 90 младши специалисти и във факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен на други 60 младши специалисти по артилерия и ПВО. В Плевен във военно формирование 22160 ще се подготвят 100 младши изпълнители. Всички подробности могат да бъдат намерени на уебсайта на ЦВО.

В контекста на международните събития и 20-ата годишнина от присъединяването ни към НАТО двете страни подчертаха значението на този пакт за сигурността на страната ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    10
    до 9
    Явно в казармата си бил рушлямистки трол. Очевидно , че разказваш собствени преживявания. Впрочем, къде си случил? ГУСВ? КЕЧ?
  • -8
    9
    Путин Хуйло
    В казармата имаше едни такива рушлямски тролчета, дето нямало кой да ги накара да се бият... биха ги и ги ебаха на смени старшите! После бяха първи в строя, много примерни и "гък" не казваха! Тукашните и те много отворени, ама като им опре яйцето до гъза ще се моят за милост и ще трепят рушлямските орки с ентусиазъм! ;)
  • 6
    8
    Пффф
    Ти си потомствено тъп. Каква задължителна наборна служба бе? Кое да си защитавам в тая територия? Панелката ли? Да си я взема, който си иска!
  • 2
    7
    до 1
    Как и с какво ще въведеш задължителна военна служба, като от 30 години насам се разпродава/подарява имуществото на МНО, мобилизационно-неприкосновените запаси, оборудването и каквото там се сетиш. Кой ще ти построи казарми, кой ще ги обучава тези новобранци? Аз също съм ОЗ и за мен само за една година са дали 161 000 лева за обучението ми, от които спане и храна едва ли са били повече от 1 000 лева. За една стрелба съм изстрелвал стойността на една "Волга" през 14,5 милиметрова цев! Сега кинти имаме ли? Сега войската стреля ли ? А ченгетата? Наборната войска е в пъти по-скъпа от професионалната!
  • -6
    6
    Българин
    daskale, ти живот даваш само за Простото и Ококорения, засега само задник си им дал, дано и живот да не ти поискат....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари