Ученици и родители се надпреварваха в спортни игри в гимназия "Елиас Канети"

0

Днес, 19 май, в Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ се проведе спортен празник по проект „Активни и здрави“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Той се реализира в партньорство с Училищното настоятелство на гимназията и Международно дружество „Елиас Канети“ – Русе.

В събитието участваха близо 500 ученици от 8 до 12 клас, разделени в две възрастови групи: от 8 до 10 клас (15-16-годишни) и 11-12 клас (17-18-годишни), както и учители и служители от гимназията, родители и членове на партньорски организации.

Проявата, превърнала се в истински празник, включваше състезание по волейбол, тенис на маса, баскетбол 3х3 и баскетболна демонстрация. Младежи и възрастни демонстрираха и майсторството си  в народните танци.

Първо място във волейболната надпревара завоюваха 8г клас, а 10д станаха първи в баскетбола. Моника

Стоянова и Даниел Григоров са индивидуалните първенци в тениса на маса при момичетата и момчетата. Призовите места в надиграването заеха - 10б клас - първо място, 11г второ и 11д трето.

Отличилите се участници получиха купи, награди и грамоти.

Проектът на ПГИУ „Елиас Канети“ има за цел да популяризира спорта, активния и здравословен начин на живот, както и да развие в учениците качества за работа в екип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари