Гимназия в Русе призова родителите да задържат децата си вкъщи утре

14
От управата на СУЕЕ са притеснени за безопасността на учениците
От управата на СУЕЕ са притеснени за безопасността на учениците Снимка: Facebook

От управата на СУЕЕ са притеснени за безопасността на учениците

СУЕЕ "Свети Константин-Кирил Философ" в Русе призова родителите да задържат децата си вкъщи през утрешния ден. Причината е утежнената зимна обстановка града. От школото са притеснени за безопасността на децата поради множеството начупени и надвиснали заплашително клони на дървета в района.

"Зимната обстановка е трудна и критична за придвижване в града. Снимките, които ви изпращам са актуални към 8:55 часа тази сутрин. Така е около училище, а вие знаете как е и в целия град. Клоните на дърветата продължават да се чупят от тежестта на снега. Едва ли до утре всичко ще е разчистено и благоприятно за движение пеша или с обществен транспорт. Никъде не е безопасно.

За да избегнем рискове за живота и здравето на всички ни, призовавам тези от вас, които имат възможност, нека оставят децата си вкъщи. Разбира се, че отсъствията ще бъдат извинени. Училището ще е отворено, ако все пак се налага да бъдат доведени. Всички ще научим от медиите, каква е динамиката в зимната обстановка, в която е града ни", гласеше публикация в официалната страница на гимназията във Facebook, която по-късно бе премахната.

От коментарите на родителите под тази публикация обаче става ясно, че те не подкрепят отсъствието от училище.

Часове по-късно на страницата на школото в социалната мрежа се появи друго съобщение: Русе не е обявена извънредна ситуация, градът е разчистен, има отопление и транспорт, затова очакваме учениците ни утре - понеделник, 27 ноември, с нормален учебен процес".

Всъщност началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева обяви, че в седем от осемте общини в област Русе - Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово, утре ще бъде неучебен ден за всички училища и детски градини. Засега само в Община Русе ще се учи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Костадин
    Да.Отмениха го.Редно е Дунав мост да го обявят,защото така могат да заблудят някого,
  • 3
    1
    Аз
    Да ама сега го отмениха.!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари