Церемонията за 24 май и награди "Русе" ще се излъчват на живо в канал "Култура Русе"

0
Културни дейци обсъдиха създаването на статут на канал "Култура Русе/Ruse Culture"
Културни дейци обсъдиха създаването на статут на канал "Култура Русе/Ruse Culture"

Близо 30 представители на културния сектор от Русе участваха в срещата-дискусия "Канал Култура Русе / Ruse Culture и приятели", която се проведе днес, 19 май, в зала „Европа“ на Доходното здание.

Организатори бяха Община Русе в партньорство с Арена медиа, а поводът беше новосъздадения канал Култура Русе / Ruse Culture в световната мрежа за видеосподеляне Ютюб.

В дискусията участваха Енчо Енчев – зам.-кмет на Община Русе, Ива Чавдарова – гл. експерт в отдел Култура на Община Русе, директори на културни институти, представители на неправителствени организации, фотографи, русенски медии. Те станаха и първите официални зрители на промоционалния видеоклип на канала, който може да се види ТУК.

Създаването на статут на канала, неговото бъдещо развитие и промотирането му бяха част от темите, обсъждани в залата.

Бяха предложени варианти за популяризирането на канала и свързването му с развитието на културния туризъм в града - създаване на мобилно приложение за културен туризъм, което да е лесно достъпно за всички онлайн потребители. Участниците обсъдиха идеята и за добавяне на субтитри на английски език в канала, така че плейлистите в него да станат достъпни до за международната публика. Директорът на Арена медиа Димитър Липовански обобщи, че Култура Русе / Ruse Culture представя вече създадени културни продукти, той е една непрекъсната снимка на културния живот на града – колкото по-динамичен и стойностен е той, толкова по-динамичен и стойностен ще бъде и каналът.

Заместник-кметът Енчо Енчев обяви, че следващата инициатива на КаналКултура Русе / Ruse Culture” ще бъде стрийминг на церемонията по връчването на Наградата Русе 2020 - най-престижните годишни награди в сферата на културата и образованието на Русе. Заради ограниченията за публика, свързани с епидемичната обстановка, Община Русе се старае да направи възможно повече хора съпричастни със събитието, подчерта г-н Енчев. Излъчването на церемонията на живо ще започне в 18:00 на 24 май, неделя, а запис на цялото събитие ще бъде наличен в канала и в бъдеще.

Припомняме, че канал Култура Русе / Ruse Culture е създаден по инициатива на Община Русе в партньорство с Арена Медиа и стартира публично по повод 6 май - Гергьовден, празник на Русе. Само за две седмици са генерирани 2 226 показвания на канала и 305 абоната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари