Цените на имотите в България се качват

1
Руснаци продават, а украинци купуват
Руснаци продават, а украинци купуват Видео: NOVA

Освен цените на основните хранителни продукти и битовите сметки, нагоре вървят и цените на имотите у нас.

Според проучване на NOVA в Бургас бежанската вълна от Украйна се отразява на имотния пазар - руснаци продават, а украинци купуват или наемат жилища.

Има завишено търсене на квартири под наем. Това е не само в Бургас, а и в региона. Най-много настанени бежанци има в Слънчев бряг, Несебър, Бургас, Китен и Приморско”, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

В региона на Варна от Национално сдружение “Недвижими имоти” отчитат до 35% ръст на сделките за първото тримесечие на 2022г., сравнено със същия период през миналата 2021 г.

Промяна в имотния пазар има. Във варненския регион има сериозен ръст на сделките както и ръст на цените на жилищните имоти с 5% - 10%”, каза Ивайло Градев, член на УС на сдружението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари