Цацаров: Разследваме опит за убийство, а не хранително отравяне

0
В никакъв случай не говорим, че Гебрев е претърпял хранително отравяне, заяви главният прокурор
В никакъв случай не говорим, че Гебрев е претърпял хранително отравяне, заяви главният прокурор Снимка: БГНЕС

Разследваме опит за убийство, в никакъв случай не говорим, че Гебрев е претърпял хранително отравяне.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, след като бе изслушан от членовете на парламентарната Комисия за контрол над службите по случая „Гебрев“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Главният прокурор заяви, че е информирал депутатите за всичко, което е установено и може да бъде казано по досъдебното производство. Цацаров обясни, че на членовете на комисията са представени всички данни за Федотов и други руски граждани, които касаят не само трикратното влизане на руснака и съответно излизане от българска територия, но и всичко, което заедно с ДАНС и МВР е събрано за техния маршрут - пътуване, места за настаняване, пребиваване, други руски граждани, които са били с тях и т.н.

Искам да направя едно уточнение, което касае установеното от нашите експертизи и от изследваното във Финландия вещество - фосфоросъдържащо съединение. Стана дума, че такова съединение, което на практика е пестицид, се е съдържала в консумирана от г-н Гебрев салата - рукола. Но мисля, че или бях неправилно разбран или не бе интерпретирано добре, защото ние в никакъв случай не говорим, че г-н Гебрев е претърпял хранително отравяне.

Версията, която е свързана с въпросното фосфорноорганично съединение като пестицид във въпросната рукола е проверена докрай до производителя и категорично е отхвърлена. Т.е. тя е била третирана с пестицид, но този пестицид не може да причини състоянието, в което е изпаднал той. Следователно ние разследваме опит за убийство, а що се отнася до въпросната рукола - това е само версия, която е проверена докрай“, заяви Цацаров.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари