Какво се знае за руските граждани, обвинени в опит за убийство на Емилиян Гебрев

0
За тях са издадени Европейски заповеди за арест. Издирват се и с червена бюлетина на Интерпол
За тях са издадени Европейски заповеди за арест. Издирват се и с червена бюлетина на Интерпол Видео: БНТ

Трима руски граждани са обвинени за опита за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и производствения директор на фирмата му.

От държавното обвинение не съобщават кои са обвиняемите. За тримата граждани на Руската федерация са издадени Европейски заповеди за арест. Издирват се и с червена бюлетина на Интерпол.

Със сигурност единият обвиняем е мъжът, който виждаме на кадрите, които прокуратурата разпространи в понеделник. Той е идентифициран в лаборатория за видеоанализ на ФБР, информира БНТ.

Според наши източници, е направено и сравнение с кадри от видеонаблюдението на летището, през което този човек е влязъл в страната ни през април 2015-та година, както и през което е напуснал България в края на същия месец. За този човек се предполага, че е намазал с отровно вещество с фосфороорганичен характер ръкохватките на вратите на колата на бизнесмена.

Друг заподозрян като организатор на опита за убийство е агентът на руските служби известен с името Сергей Федотов. Твърди се, че истинското му име е Денис Сергеев, служител на ГРУ на Руската федерация. Той е заподозрян и за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания. Дали Федотов е след обвиняемите, обаче, най-вероятно ще разберем когато Интерпол прецени и качи снимките на издирваните и техните имена на сайта си.

Най-малко се знае за третия обвиняем. Според наши източници, това е руски гражданин, който е осигурил придвижването на мъжа от записите до района на офиса на Емилиян Гебрев, а след това го е извел от този район.

За сега от прокуратурата не коментират кои са обвиняемите, нито дават някаква допълнителна информация за тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари