Емилиян Гебрев: От 2015 година атаките срещу мен и фирмите ми не спират!

0
„Дунарит” е ябълката на раздора
„Дунарит” е ябълката на раздора Видео: bTV

Няма седмица, в която да няма натиск срещу директорите, срещу семейството ми, срещу фирмите, които ръководя – това каза в „Тази сутрин” по bTV оръжейният производител Емилиян Гебрев.

Той заяви, че не знае дали разследването за отравянето му, което започна през 2015 г., все още продължава, както и че няма представа кой стои зад самото отравяне. По думите на Гебрев информация от прокуратурата той не получава, въпреки многократните молби да се запознае с материалите по делото.

Прокуратурата крие разследването за отравянето на Гебрев дори от самия него

Това са едни изключително последователни, добре организирани, планирани действия не само за физическото унищожаване, но и за административното и юридическо унищожаване на съществуващите фирми под мое ръководство. (…) За мен е твърде ясно, че 80% от ябълката на раздора е „Дунарит”. Започнаха именно тогава тези атаки, когато ние публично обявихме, че искаме да инвестираме в „Дунарит”. (…) От 2015 г. до ден днешен атаките и пресирането към мен и ръководените от мен фирми продължават”, коментира Гебрев.

Разговорът с него се състоя на фона на публикуваната от „Монд” информация, че 15 руски шпиони с базов лагер в Алпите, са действали и в България.

Според френския ежедневник сред тях е и един от тримата извършители на отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал с „Новичок” в Солсбъри.

За Гебрев няма съмнение, че именно с тази отрова е била извършена атаката срещу него и още двама души у нас: „Връзката с „Новичок” се намира в спецификацията, която е направила финландската лаборатория и която е предоставена на нашите власти”, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари