Тома е пушил марихуана преди смъртоносното селфи на билборд

0

20-годишният Тома Иванов, който загина след падане от билборд в нощта срещу петък в София, е пушил цигара с марихуана минути преди инцидента, научи “24 часа” от разследващи.

Младежът полетя от 27 метра, след като се качил на конструкцията заради селфи.

Иванов и аверите му излезли късно вечерта в четвъртък. Според източници от разследването изпушили няколко цигари с марихуана. Бил с компания. Около 1 часа през нощта се покатерил на 27-метров билборд близо до Централна гара.

Искал да се снима и да покаже акробатични номера. Почнал да се премята и набира. Един от аверите му обаче го предизвикал да се качи още по-високо. Дали заради въздействието на марихуаната, или заради предизвикателството, Тома се покатерил най-отгоре. Неочаквано загубил равновесие и паднал, загивайки на място.

Приятелите му се обадили на 112, но пристигналите медици само констатирали смъртта.

Компанията на младежа бе разпитвана в петък в столичното 2-о РУП. Останалите първоначално отрекли да са пушили трева, но после признали пред полицаите, съобщиха запознати с разследването. Назначена е експертиза, която да каже дали и Тома е дръпнал от джойнта. Телефонът му пък се счупил при падането и полицията го пратила на експерти. Целта е те да възстановят селфито, което младежът си направил.

Животът е луд, не оставай по-назад от него”, е посочил младежът в профила си във фейсбук като свой любим цитат. От страницата става ясно, че Иванов е запален по всякакъв вид екстремни спортове.

Починалият младеж е публикувал снимки как скача с бънджи, кара кану в скалиста река и се спуска със сноуборд. Дори на абитуриентския си бал отишъл с пистов мотор. 18-годишният тогава Тома не е имал книжка за него, тъй като за това по закон трябва да е навършил 24 г.

“24 часа” потърси част от компанията, която е била с Тома при падането, но младежите отказаха коментар.

Модата с катеренето по билбордове не е нова, казаха полицаи пред “24 часа”.

Те апелираха младежите да намерят по-безопасен начин да се забавляват. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари