Момче си играе със смъртта!

0

Момче от София си направи „екстремно селфи” върху вагон, рискувайки да бъде изпържено от волтова дъга.

Въпреки няколкото случая на загинали тийнейджъри при подобни рискови изпълнения, тревожната и опасна мода сред младите, изглежда, продължава.

Действията на момчето са били забелязани от жена, която го заснела и споделила снимките в социалните мрежи. Тя разказва, че в понеделник вечерта две деца се промъкнали до вагоните при локомотивното депи при квартал "Слатина". Според жената те били на около 12-13 години. Тя се обадила на полицията, но според нея не е имало ефект, пише Traffic News.

Както се вижда на снимките, поне едно от момчетата се е качило върху един от вагоните, на метри от контактната мрежа, за да се снима. За щастие се вижда и как то слиза от там.

Множество деца и тийнейджъри се поддават на модата да си правят снимки с телефоните си, докато се намират на някое опасно място. Снимките върху локомотиви и вагони са най-често срещани, но и едни от най-опасните. Шест деца са станали жертва на волтова дъга при подобни опити, съобщиха от Българските държавни железници (БДЖ).

Последният пострадал при т.нар. „екстремно селфи” е 14-годишният Даниел от Варна. Момчето получи сериозни изгаряния след като беше ударено от волтова дъга, докато се снима върху локомотив. 25 хиляди волта са преминали през тялото му по време на инцидента. Даниел е имал късмет, защото получилата се ударна вълна го е изхвърлила от локомотива. В противен случай той е щял да бъде овъглен и убит на място. Момчето все още е в болница във Варна в тежко състояние.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук