Тома Биков: По-добре Кирил Петков да се дръпне назад

0
Как си представяте Кирил Петков, който арестува Бойко Борисов, да постигне консенсус с лидера на ГЕРБ
Как си представяте Кирил Петков, който арестува Бойко Борисов, да постигне консенсус с лидера на ГЕРБ

Как си представяте Кирил Петков, който арестува Бойко Борисов, да постигне консенсус с лидера на ГЕРБ

„Ние сме в тежка ситуация не толкова заради избора на председател, а заради това, което Министерството на финансите представи като проект за бюджет за 2023 година. Тя ще бъде много тежка. Предвижда се 6% дефицит, 15 млрд. лева дълг, нулев икономически растеж, инфлация от над 6%. Уточнява се, че ние трябва да изтеглим дълг, но не се знае дали ще ни го отпуснат“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV народният представител ГЕРБ-СДС Тома Биков.

„Как си представяте Кирил Петков, който арестува Бойко Борисов незаконно преди 5 месеца, да постигне консенсус с лидера на ГЕРБ по някаква кандидатура? По-добре Петков да се дръпне назад. Всеки трябва да направи отстъпки – и ние, и останалите. Ако някой не е готов за отстъпки, ще блокира процесът“, посочи той.

Според него решенията в 48-ото Народно събрание трябва да се взимат по нестандартен начин:

„Този парламент или няма да излъчи правителство, а президентът ще продължи да управлява, или максимална част от партиите ще съставят мнозинство, което да излъчи правителство на „националното съгласие“ или „националното спасение“, допълни Биков.

„Нито ние сме склонни да гласуваме за кандидат на ПП, нито те за кандидат на ГЕРБ. „Демократична България“ направиха две предложения – ротационен председател или най-възрастният депутат да води. Ние приехме и двата варианта, а „Продължаваме промяната“ не се съгласиха с нито един“, обясни депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Имам си една мечта
    Мечтая да го срещна този и да му изшия един хубав шамар, а ла Уил Смит.
  • 11
    1
    Самарин
    Как си представете,един доказан хамелеон,който преди години искаше Б.Борисов да влезе в затвора,а партията му заличена от всякакви регистри,днес да седи от дясната му страна и да раздава съвети,как и кой трябва да управлява държавата ни.За политическата проституция има прекрасна почва у нас,да си отглеждаме елементи,които иначе трябва да са далеч от процесите касаещи България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари