Бойко Борисов: Честити ви нови данъци, българи!

0
Бойко Борисов: Тези, които теглят икономиката, ще плащате дебело
Бойко Борисов: Тези, които теглят икономиката, ще плащате дебело Снимка: Facebook

ГЕРБ заплашва с вдигане на данъците заради МВФ

Предупреждение, което прозвуча като заплаха, отправи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов – че скоро Народното събрание ще бъде принудено да въведе нови, тежки данъци. Повод му даде вчерашната среща между представители на Международния валутен фонд (МВФ) и депутатите от парламентарната комисия по бюджет и финанси. Според герберския лидер фондът ще постави изисквания пред България, които ще доведат до повишаване на данъчното бреме, пише СЕГА.

На срещата вчера ръководителят на мисията на МВФ у нас Жан-Франсоа Дофен заяви, че България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече приходи на държавния бюджет. Той конкретно посочи, че трябва да се премахне 10-процентовият плосък данък върху доходите и да се въведе прогресивно облагане, да се възстанови единната ставка на ДДС от 20 процента, която да важи за всички, както и да отпадне таванът за осигуряване и всички да плащат осигуровки върху реалните си доходи.

Това бяха препоръки, но според Борисов става въпрос за нещо далеч по-сериозно. "Това са препоръки, но който не изпълни препоръките, те след това стават задължителни, защото няма откъде да вземеш кредити", твърдеше той на среща в Пловдив. После, с изпълнен с неприкрито презрение тон, обвини българските граждани, че с протестите срещу неговото правителство през 2020-2021 г. са провалили влизането на страната в еврозоната и затова сега ще се стигне до намеса на МВФ във финансовата политика на държавата.

"Честити ви нови данъци, българи! Всичко се плаща на този свят! Безплатен обяд няма! Пригответе се да плащате високи данъци. Безумната политика, която се води – да се раздават пари, за да си готин, добър, френдли (английската дума за добронамерен – бел.а.), сега всички ще извадим от джобовете си и ще платим скъпо за това!", обяви Борисов.

"Който е работил повече, ще плати повече – истинският принцип на социализма. Работиш много – плащаш много. Нищо не правиш – получаваш помощи, дарения, социални и т.н. Тези, които теглят икономиката, създават БВП, ще плащате дебело. Ние повече няма да можем да удържим след тези препоръки. Ще минат в един пакет, ще го гласуваме, защото ако не го гласуваме, няма да можем да взимаме по 5-10 милиарда заеми, както ви предупреждавахме", продължи да вика той.

Борисов отскоро говори открито срещу настоящия финансов министър Асен Василев, който заемаше поста и в кабинета "Петков". Даже предупреди своя кандидат за премиер Мария Габриел, че ако го задържи в бъдещото си правителство, ще се провали. Днес той не се спомена името на Василев, но гневната му тирада за водената досега финансова политика показва, че отново ударът е насочен срещу министъра, който е съпредседател на ПП-ДБ. Той редовно бива подлаган на атаки, които рязко се усилиха, откакто се водят преговорите за бъдещото управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    4
    Шизофрения
    Това е най-меко казано диагнозата на този мутроидиот, така успешно заслепил хиляди българи! Все още едни 23% продължават да му вярват, незнайно защо. Не може да си част от управлението и да се гласиш за цял нов кабинет само с твои министри и в същото време да коментираш като страничен наблюдател все едно си паднал от небето и не си бил във властта през последните 20 години.
  • 12
    3
    Тоз
    Прави се на мома неопетнена . А нали ти си командваш все още бе баце .
  • 20
    2
    пени
    А ти мутрак сикаджииски колко години вдига възрастта за пенсиониране,а не увеличава по швейцарското правило пенсиите
  • 22
    1
    88
    Ако правилно съм разбрал, цветнокожите пак няма да плащат нишо!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари