Термометрите скачат до 20 градуса през новата седмица

0
Тенденцията обаче е облаците да се разкъсват от запад на изток и слънцето да се покаже
Тенденцията обаче е облаците да се разкъсват от запад на изток и слънцето да се покаже

Прогнозата е за опасно силен южен вятър

Посрещаме световния ден на снега с минимална снежна покривка дори в планините, където зимата обичайно носи бяла премяна през януари, предава NOVA. В ранните часове в неделя в някои ниски части на страната видимостта ще е понижена. В хода на денонощието ще превали сняг на изолирани места в Рило-Родопската област. Тенденцията обаче е облаците да се разкъсват от запад на изток и слънцето да се покаже. Температурите следобед ще се колебаят от 4 до 9-10 градуса, в планините – между минус 3 и плюс 2 градуса спрямо надморското равнище.

В понеделник сутринта видимостта отново ще е понижена в някои равнинни части на страната. През деня облачността ще се увеличава и в крайните югозападни райони ще превали дъжд. Сняг ще падне в незначителни количества по високите части на Стара планина. Температурите ще са по-високи от неделните и в часовете следобед термометрите ще показват между 6 и 11-12 градуса.

От вторник нататък за няколко дни времето ще се определя от нахлуващ топъл средиземноморски въздух. Вятърът ще е преобладаващо южен със силни пориви, които по северните склонове на планините ще достигат почти ураганни стойности. Дневните температури обаче ще продължат да се повишават и от сряда до петък ще достигат почти 20 градуса.

Междувременно ще се оформи средиземноморски циклон, от който се очакват валежи от дъжд. От вторник до четвъртък-петък те ще са локални, на места предимно в южната половина на страната. Едва през почивните дни ще обхванат повече райони.

В самия край на седмицата ще започне да прониква и студен въздух, с който дневните температури ще се понижат, а валежите в отделни точки на страната ще са от сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари