Ветровито и по-студено в сряда

0
Минималните температури утре ще са между 2° и 7°, максималните - между 6° и 11°
Минималните температури утре ще са между 2° и 7°, максималните - между 6° и 11°

Минималните температури утре ще са между 2° и 7°, максималните - между 6° и 11°.

Ще вали и през нощта, по-интензивно в централните райони от страната, а с продължаващото застудяване по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури утре ще са между 2° и 7°, в София – около 1°, максималните - между 6° и 11°. През деня все още отделни места слабо ще превалява, но след обяд над западните райони облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа умерен северозападен, в Източна България и по Черноморието - северен вятър, предаде БНТ.

В планините ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от сняг. С ориентиране и усилване на вятъра от северозапад, ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижават. Опасността от лавини извън обработените писти остава висока.

Средиземноморският циклон, причина за валежите както у нас, така и навсякъде на Балканите, се премества на югоизток и утре слаби валежи ще има все още в югоизточната половина от полуострова.

Дъжд ще превалява и в северните части от Великобритания. С валежи от сняг ще бъде на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия. В останалата част от континента, която е под влияние на обширен антициклон, ще бъде слънчево.

У нас в четвъртък ще има превалявания от слаб дъжд, в Североизточна България – от слаб сняг. В петък и събота ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще се понижат, а максималните ще се повишат. Очакванията са в неделя отново да завали.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари