Температурите скачат до 14 градуса

0
След обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна
След обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще има разкъсана облачност до слънчево.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев. предаде Агенция „Фокус”.

Над Горнотракийската низина ще е мъгливо. От северозапад облачността ще се увеличава и след обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг. В Дунавската равнина остават условията за поледици.

Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са в широки граници: от 0-2° в северозападните райони и до 12-14° на места в Предбалкана и Югоизточна България.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари - още ще се понижи, а вечерта ще започне да се повишава.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, която след пладне ще се вплътнява и вечерта ще завали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-14°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще духа умерен, по билата - силен запад-югозападен вятър, който след обяд ще се усили още. Облачността ще се увеличава и след обяд ще започнат валежи от сняг, в ниските части – от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари