Строят нов пешеходен мост на Текето

6
Мостът ще даде възможност за съкращаване на разстоянието и преминаване над езерото в най-тясната му част
Мостът ще даде възможност за съкращаване на разстоянието и преминаване над езерото в най-тясната му част Видео: Русе Медиа

Мостът ще даде възможност за съкращаване на разстоянието и преминаване над езерото в най-тясната му част

От няколко дни е в ход подготовка за стартиране на дейностите по изграждането на пешеходен мост на Текето, който ще даде възможност за съкращаване на разстоянието и преминаване над езерото в най-тясната му част. Години наред във водата стоят единствено пилоните, които са предназначени за такава мостова конструкция.

Сега по идея на общинската администрация на това място ще се изгради мост. Още преди няколко дни е доставена и разстлана каменна фракция в основата на пилона от страната на заведението „Овчарска лъка“. Изграденият насип е с цел да се даде възможност на хора и техника да започнат работа по бъдещото съоръжение, информира Русе Медиа.

Мостът ще е пешеходен и ще е с дървена конструкция. Така той ще се вписва в околното пространство. Самите дървени елементи, ще стъпят на три метални конструкции-греди, които в момента се изработват и ще бъдат доставени от Австрия. Монтажът впоследствие ще бъде извършен тук на място. Основно изискване, заложено в заданието е, да се запази непокътната околната растителност и емблематичните дървета с корените по брега на езерото.

Очаква се мостът да бъде готов до края на месец май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Заябление
    Даваме името "Мостът на влюбените" в чест на неговите строители и на социалистическата либоф между гражданина и селянката.
  • 5
    5
    Граждански Отдел
    Мостът ще бъде открит със сватбата на Милф Коф и Оная С Вазелина. Последната родена селянка в ТашакТекето. Боряна ще е Кума..... Лиса. Демек ще се облизва от загубата на Върховния Евач на градо. Най плодородният Осеменител. Гор Чи Во.
  • 19
    4
    хм
    Първо да се оправи другото мостче със стъпките, че е разбита и потънала едната му страна...Хората искат повече природа, зеленина и вода, а не предизборни мостчета.. и бензин от колите..
  • 11
    3
    ivo
    Браво, дано още такива проекти да стартират!
  • 9
    2
    ВКС
    Много ти се иска втори мандат Пенчо нали? Услади ти се да топиш ръчички в общинската каца и всички да те възхваляват въпреки че и за децата стана ясно че си въздух под налягане.Няма смисъл да се споменава че хора от обкръжението ти със сиво вещество по малко и от на пиле се облагодетелстваха за сметка на всички Русенци ,покровителствани и прикривани от теб само и само да те подкрепят в управлението ти.Късно е да строиш мостове Пенчо-късно е, и не забравяй че ще си платиш за всичко и то с лихвите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари