Лесопарк "Липник": Приветливо място за отдих, но заспало в 90-те!

15

Позитивното е, че глупаците все още не са го налазили с инвестициите си

Лесопарк "Липник" край село Николово е едно от любимите места за отдих и разходка на русенци.

Текето, както го наричат местните, е част от горски масив от липови дървета с внушителната площ от около 20 000 декара, откъдето произлиза и името на местността. Смятан е за най-големият лесопарк на територията на България. Намира се на 10 километра от Русе.

Очарована от красотата му посетителка сподели днес снимки с коментар: "И хубавите неща трябва да се споменават! Лесопарка Липник! Чисто, приветливо, много кошчета за отпадъци, поддържано!"

"Може да се каже и още: поддържано, но заспало в 90-те. Пешеходна зона = 600 м. Няма велоалеи, няма детски площадки, няма спортни площадки, няма водни спортове за обикновените хора. Позитивното е, че глупаците все още не са го налазили с инвестициите си.", изрази критиката си г-н Пеев.

Вие, как мислите? Съгласни ли сте с г-н Пеев?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    28
    mischi
    Благодаря, номер 27! Аз мислех, че още е старчески дом, преди месец познати ми казаха, е са настанили майка си, която е деменция, в частен старчески дом в Лесопарка, ако не се лъжа, за 800 евро на месец.
  • 4
    27
    До номер 26
    До преди няколко години резиденцията беше станала частна: как, кога и за каква сума - не знам, и беше се превърнала в частен и скъп старчески дом. Имам някакъв спомен, че беше на някаква сдс депутатка, но в Русе и в България много бивши държавни фабрики, заводи, почивни станции и всичко, за каквото се сетите, преминаха много евтинко в ръцете на различни днешни всякакви партийни величия.
  • 5
    26
    mischi
    Някой ми каза, че резиденцията била превърната в частен старчески дом. Не е ли вярно? Аз нямам наблюдения, защото в България съм без кола. Дано се възстанови редовният транспорт до Текето, че да мога да го посещавам.
  • 2
    25
    BA
    Вчера бях там на разходка и най-случайно дочух, че резиденцията се продава. Дано не стане някое заведение и да се потроши и без това окаяния асфалтов път до там. Освен това има много, ама много съборени и неизвозени дървета. Не се виждат и нови насъждения.
  • 24
    24
    ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
    Най-добре ще е да се възстанови в оригиналния си вид - поне в общите части. И без "супер модерни" архитектурни измишльотини и бутафорни възстановки! Да се слее с красивата природа. Мястото на модернизма е на нови терени. Не трябва да се повтаря кошмарът с Кея на река Дунав. 😡
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари