Фолклорен събор кани гости на Текето

0
Фолкорният събор ще се проведе на 6 и 7 август в Лесопарка край Николово по време на традиционния празник на селото
Фолкорният събор ще се проведе на 6 и 7 август в Лесопарка край Николово по време на традиционния празник на селото Снимка: kmeta.bg

"Да се хванем на хорото, на Текето под небето" призовават организаторите на шестия Национален фолклорен събор на любителски клубове за народни танци "Липник 2016".

Той ще се проведе на 6 и 7 август в Лесопарка край Николово по време на традиционния празник на селото, който е посветен на св. Илия и Деня на отдиха на град Русе, информира Вестник Бряг.

Участниците и публиката на фестивала ще се потопят в уникалния зелен свят на парка под сенките на липите и ще се насладят на вълшебното царство на езера с водни лилии и атракции. Съборът е уникален със сцената си под небето и хилядната публика. Той е и без такса за участие на клубовете за народни танци. Въпреки това е осигурен награден фонд с множество отличия. Най-голямото от тях е статуетка от танцовото надиграване и парична премия от 500 лв. Няма и ограничение за възрастта на участниците, а единственото изискване е да не са професионалисти.

Всички желаещи от публиката също ще могат да играят хора на воля на площада до Бялото момиче. След конкурсната част оркестър "Русенски ритми" ще свири на живо през цялата нощ. Вечерното парти в събота е наречено "Хоротека под звездите, на Текето под липите!"

Организатори на шестия Национален фолклорен събор на любителскитеклубове за народни танциса Община Русе, Кметство село Николово и Народно читалище "Пробуда 1901". Поканени са всички, които желаят да се забавляват. 

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари