Строителна фирма тормози деца в русенска градина

1
Директорката на детската градина в района на Руското консулство вече 10 месеца води битка с фирмата
Директорката на детската градина в района на Руското консулство вече 10 месеца води битка с фирмата Снимка: БГНЕС / Архив

Районът около Руското консулство в Русе продължава да бъде сред най-привлекателните квартали на града и там се строи почти непрекъснато.

Китни жилищни кооперации радват новите си собственици, но докато трае строежът им съседите трябва да търпят.

Такава е ситуацията с една детска градина, чиято управа води кореспонденция с частна строителна фирма вече десет месеца, разказва директорката на детската градина Мариана Статева, цитирана от БНР.

"Проблемът започна в началото на годината със започването на строеж на обекта и необезопасяването на строителните дейности. Нямаше дори една елементарна ограда между улицата, детската градина и самия обект. След разговори и писма до управителя сложиха ограда. След мое писмо сложиха и обезопасителна ограда между двора на детската градина и обекта, която не знам до каква степен е добре направена. Така или иначе през този период на време би следвало от 14 до 16 часа да се спазва наредбата на кмета за тишина, за да може почиващите в района и съответно в детската градина да бъде осигурен нормален режим на спокойствие. Многократно този режим беше нарушаван". 

Директорката е много разочарована от бездействието на институциите и арогантното поведение на управителя на строителната фирма.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари