Започва строежът на новата сграда на ДГ „Радост“ в Русе

2
Къде ще бъдат преместени децата през това време
Къде ще бъдат преместени децата през това време Снимка: Община Русе

Предстои изграждането на нова сграда за нуждите на ДГ „Радост“ - Русе

Към своя край са  дейностите на Община Русе по изнасяне на обзавеждането от съществуващата сграда на ул. „Дондуков Корсаков“ № 5.

До момента в нея са се обучавали 4 възрастови  групи, като една от тях беше преместена в изцяло ремонтирани помещения във филиала на детската градина на ул. Червен № 5, а за останалите две подготвителни групи са осигурени алтернативни свободни помещения от ДГ „Чучулига“ - Русе и ДГ „Иглика“ - Русе. Днес Общинският съвет гласува с мнозинство осигуряването на алтернативните сгради за преместване на обучаващите се, съобщиха от Община Русе.

Обучението на децата от двете възрастови групи ще се осъществява  в ремонтирани и подходящи за целта помещения до 30 юни, когато се предвижда да бъдат формирани сборни групи за летния сезон. Кметът на Община Русе пое ангажимент да осигури ежедневен транспорт за децата, посещаващи най–отдалечената сграда - филиалът на Детска градина „Чучулига“ – Русе на ул. „Доростол“ № 27.

Модерното детско заведение ще разполага с басейн, занимални за 5  групи и самостоятелни детски площадки за всяка от тях. Целта на Община Русе е да задоволи нуждите от свободни места в детските градини в централната градска част.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Григор Петров
    А на ул.Милкова ливада,детската градина ще падне!!!
  • -1
    1
    Асан
    Спасителки ше има ли у басейна 🤣🇻🇳
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари