Г-н Кмете, има ли данни Милена Иванова да е злоупотребявала с алкохол?

2
Подавани ли са жалби от родители срещу възпитателката в ЦДГ „Червената шапчица“ преди репортажа на Господари на ефира?
Подавани ли са жалби от родители срещу възпитателката в ЦДГ „Червената шапчица“ преди репортажа на Господари на ефира? Снимка: Кадър Нова телевизия

В редакционната поща на Dunavmost.com получихме питане от общинския съветник от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Валери Матеев до Кмета на град Русе - Пламен Стоилов.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Валери Матеев с въпрос към Кмета относно случаят в „Червената шапчица

Общинският съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Валери Матеев пита Кмета на Община Русе относно разгласеният от „Господари на ефира“ случай на грубо отношение към дете в детска градина на територията на общината.

Както вече стана ясно предната седмица бе излъчен материал от филиала на „Червената шапчица“ – „Светилник“, находящ се на булевард „Христо Ботев“ №1, в който се вижда грубото отношение на възпитателката М.И. към децата, оставени под нейна грижа.

След излъчването на репортажа в обществото се надигна вълна от недоволство, която като резултат постави за пореден път въпроса за адекватното управление на детските градини и начините, по които се подбират кадрите, които работят там.

От думите на родители, чиито деца посещават въпросното учебно заведение, това не е изолиран случай, а явно цялостен подход, който се е изграждал в продължение на години.

Последвалата реакция от страна на ръководството на детска градинаЧервената шапчица“, е уволнение на М.И., обаче въпросите остават да стоят. Така например логично е да се запитаме нормално ли е въпросното ръководство в лицето на директорка да допуска създаването и утвърждаването на подобна практика, в която като резултат се създават деца с травмирана психика и нестабилна същност. Защо досега нищо не е направено по отношение на изкореняването на бурена на грубостта към децата и действала ли е Теменужка Тодорова, директор на заведението, неадекватно, като съзнателно е подценявала сигналите, постъпвали от родителите във времето преди оповестяването на случая?

Общинските съветници от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ остро осъждат подобни случаи на грубост към децата и считат, че всяко подобно проявление влачи след себе си дълбоки проблеми за цялото ни общество. Недопустимо е също и поведението на директорката, която е пренебрегвала информацията, достигаща до нея, че в повереното ѝ учебно заведение се случва нещо подобно, като е трябвало тя своевременно да предприеме мерки за решаване на проблема.

В тази връзка Валери Матеев пита Кмета на Община Русе следните въпроси:

  1. Има ли подавани жалби от страна на родители срещу М.И., преди репортажа на Нова телевизия?
  2. На какво основание са прекратени трудово-правните отношения с М.И.?
  3. Има ли данни същата да е злоупотребявала с алкохол и това да е повлиявало на емоционалното и състояние?
  4. Сигнализирани ли са органите на МВР и прокуратурата, във връзка с репортажа на Нова телевизия?
  5. Какви действия са предприети по отношение на Директорката на детската градина Теменужка Тодорова, във връзка със слабия контрол?"

Пресиян Костадинов

Секретар

ВМРО-БНД Русе 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари