Стрес? Просто гушнете вашата котка и ще ви мине

1
Някои дори предпочитат да релаксират в компанията на котката си повече, отколкото в тази на партньора си
Някои дори предпочитат да релаксират в компанията на котката си повече, отколкото в тази на партньора си

9 от 10 души, които имат котки за домашни любимци, признават, че гушването им намалява собственото им ниво на стрест.

Един на всеки 10 дори предпочита да релаксира в компанията на котката си повече, отколкото в тази на партньора си, разкрива Express, цитиран от Обекти;

Това са само два от интересните резултати от проучване, проведено по поръчка на компанията за храни за домашни любимци Whiskas. От него личи още, че повече от половината от онези 1 000 души, които са били интервюирани, дори споделят, че в моменти на напрежение се доверяват на своите котки все едно са им близки хора.

"На котките се гледа като на мистериозни и независими същества, което обаче е просто един стереотип. Те също споделят уникална и специална връзка със своите собственици, така както малкото лъвче е близко до майка си в джунглата", обяснява Сандра МакКън, специалист по котешко поведение.

"Доста често динамиката в отношенията между котката и нейния господар прилича на връзките, които се оформят в стадата на лъвовете, тигрите и другите големи котки", продължава тя и посочва, че почти всички собственици считат своите домашни любимци-котки за членове на семейството. Освен това две трети от запитаните в рамките на проучването признават, че оформят мнението си за други хора на базата на това как се отнасят те със своите домашни любимци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари