Ползи за здравето от кисненето в гореща вана

0
Премахнете стреса, изгорете калории и оставете болките да отшумят
Премахнете стреса, изгорете калории и оставете болките да отшумят

Премахнете стреса, изгорете калории и оставете болките да отшумят

Потапянето в гореща вода и приятният масаж след дълъг ден със сигурност може да превърне простата грижа за себе си в луксозен спа център.

Ползите за здравето са следните:

Възстановяване на мускулите след тренировки

Топлата вода и масажиращите струи отпускат и успокояват мускулите, намалявайки болезнеността и сковаността след тренировка. Топлината засилва кръвообращението, доставяйки кислород и хранителни вещества на уморените мускули, също премахва метаболитни отпадъчни продукти като джобове с млечна киселина, пише "Актуално".

Борба със стреса

Накисването в гореща вода и получаването на добре уравновесен масаж може да бъде блажено бягство от ежедневието. Докато топлата вода ви обгръща, тя отпуска мускулите ви и успокоява сетивата ви.

Успокоява мускулни болки

Ползите от баните с гореща вана за мускулни болки и спазми са анекдотични и научно доказани. Потапянето в гореща вода само за 20 минути при температура приблизително 37°С разширява кръвоносните ви съдове, засилва кръвообращението и осигурява на всички органи, мускули, кости и кожа достатъчно кислород и храна. Подобреното кръвообращение помага за премахване на възпалителните вещества от ставите, мускулите и сухожилията.

Облекчава болките в ставите

Горещата вода спомага за увеличаване на кръвообращението, осигуряващо кислород и хранителни вещества на ставите, особено на болезнените артритни стави. Това успокоява връзките и сухожилията и насърчава възстановяването.

Подобрява съня

Добрият нощен сън е най-доброто лекарство за повечето болки. Известно е, че накисването в топла вода подобрява кръвообращението във всички части на тялото, което позволява разсейване на топлината. Това е идеално за подготовка на тялото ви за сън.

Прави кожата ви бляскава

Терапията с гореща вана предизвиква изпотяване – това помага за почистването и детоксикацията на кожата, като същевременно отпушва порите. Този процес улеснява елиминирането на мъртвите кожни клетки, което води до ревитализиран и обновен вид.

Инициира загуба на тегло

Престоя в гореща вана изгаря почти същото количество калории като 30-минутна бърза разходка. Хидротерапията обаче не може да замени цялостните ползи от упражненията за отслабване, но може да бъде полезен съюзник в процеса.

Топлината от водата повишава телесната температура, което повишава скоростта на метаболизма и изгарянето на калории.

Може да подобри чувствителността към инсулин

Топлата вода и хидростатичното налягане от горещата вода могат да увеличат притока на кръв и да стимулират протеините на топлинния шок. Известно е, че тези протеини подобряват инсулиновата сигнализация и увеличават усвояването и метаболизма на глюкозата.

Добра за здравето на сърцето

Според проучвания, накисването в гореща вана за 10 минути сваля кръвното налягане и е вероятно да бъде безопасно за повечето хора с хипертония, които са на лекарства. Горещата вода и пулсиращите струи разширяват кръвоносните съдове, подобрявайки кръвообращението и намалявайки кръвното налягане.

Облекчение от главоболие

Ползите от горещите вани са незаменими, когато става въпрос за досадно и постоянно главоболие. Горещата вана облекчава мускулното напрежение, което е важен фактор за главоболието. Топлината засилва кръвообращението, което намалява възпалението и помага за обогатяване с кислород и хранителни вещества до мозъка, потенциално облекчавайки симптомите на главоболие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари