Д-р Александър Атанасов: Алергична реакция от ваксината срещу коклюш може да се появи в случай едно към милион

0
По отношение на бременните жени той поясни, че ваксината е напълно безопасна за тях и за бъдещите им деца
По отношение на бременните жени той поясни, че ваксината е напълно безопасна за тях и за бъдещите им деца Снимка: bTV

По отношение на бременните жени той поясни, че ваксината е напълно безопасна за тях и за бъдещите им деца

Ваксината срещу коклюш е напълно безопасна за бебета и бременните жени. Това каза в студиото на bTV новините педиатърът д-р Александър Атанасов.

Ваксините са създадени като предпазно средство срещу опасни инфекциозни агенти. Коклюшът е бактериална инфекция, една от най-заразните инфекции. Заболяването е особено опасно за най-малките бебенца – там процентът на смъртност е сериозен“, поясни той.

Д-р Александър Атанасов е категоричен, че в изключително редки случаи може да се появи тежка алергична реакция към ваксината, но в масовия случай тя е полезна и родителите не бива да се страхуват от нея. „Тук говори за реакция, която е с честота едно на милион. Аз не съм имал такъв случай в практиката си“, поясни той.

По отношение на бременните жени той поясни, че ваксината е напълно безопасна за тях и за бъдещите им деца.

Изцяло позволено е ваксината да се прилага на по-малки бебета. Досега първото убождане се правеше по време на профилактичния преглед на бебето. Новородените имат такива прегледи на всеки месец до навършването на една годинка“, обясни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари