Пържените картофи повишават риска от депресия

1
Китайски учени откриха нова връзка между консумацията на пържени храни и повишения риск от тревожност и депресия
Китайски учени откриха нова връзка между консумацията на пържени храни и повишения риск от тревожност и депресия

Китайски учени откриха нова връзка между консумацията на пържени храни и повишения риск от тревожност и депресия

Според проучване в Китай, любителите на пърженото страдат от депресия със 7% по-често, а от повишена тревожност – с 12% по-често от хората, които предпочитат друг вид кухня. Мъжете също са по-склонни да бъдат изложени на риск. Изследователите са използвали диетични данни на 140 728 души за период от 11 години, за да стигнат до тези открития. Техните открития показват, че тези, които редовно ядат пържени картофи, са с 2% по-склонни да бъдат депресирани от тези, които ядат пържено бяло месо.

Според учените обаче причинно-следствената връзка може да бъде обратна. Това може да значи, че хората, страдащи от депресия или тревожност, са по-склонни да се наслаждават на вкусна храна като пържени картофи, за да се чувстват по-добре. По тази причина, е възможно да се обясни фактът, че те са по-склонни към тези видове храни, а не да се смята, че пържените храни директно водят до депресия и тревожност.

Независимо от това, изследването създава по-голяма осведоменост за връзката между диетата и психичното здраве и може да помогне на хората да се научат да избягват определени видове храни, когато са стресирани или депресирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари