Служебният кабинет уволни председателя на КЗП

0

От Комисията излязоха с официална позиция

Служебният кабинет отстрани председателя и членовете на Комисията за защита на потребителите.

Последва реакция от страна на свалените от постовете си.

Служебното правителство на президента Румен Радев извърши поредното безпрецедентно нарушение на законодателството, като без никакви законови причини прекрати мандата на всички членове на Комисията за защита на потребителите”. Това се казва в изявление на Комисията, предаде БГНЕС.

„Смяната от служебно правителство на законно избран от редовен кабинет с 5-годишен мандат орган е безпрецедентен акт в европейската практика. Това е груба намеса в независимостта на контролните органи. Още повече, че през последната година Комисията показа конкретни резултати в дейността си за защита на потребителите като се превърна в една от най-видимите институции в държавата. За пореден път правителството, начело с Гълъб Донев, взема решение, което надхвърля правомощията на служебен кабинет, съгласно Конституцията. Ще търсим правата си по съдебен път и ще сезираме европейските институции”, заявяват още от КЗП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    русенец
    То пък комисията по пътна безопасност е много полезна. В София си правят хранилки, че да има хляб и много блажно за правилните хора.
  • 4
    4
    daskal
    Това е една от най-излишните и безсмислени "комисии" в държавата.
  • 4
    3
    Песимист
    РР си подготвя почвата за пролетта или лятото на 2023г.Мисля,че изненадата ще е тогава..
  • 5
    2
    ...
    до сега до тези да пуснеш жалба беше все едно да пишеш на еврейския поп да отпразнува коледа. дано новите са по отзивчиви.
  • 2
    1
    русенец
    Радев пак избра харвардци. :(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари