Слагат ПОС терминали във всички държавни институции

0
Институциите ще са задължени да разясняват начина на плащане на заявената административна услуга
Институциите ще са задължени да разясняват начина на плащане на заявената административна услуга

Няма да искат документ за платен данък при преглед на колата.

Всички държавни институции и общини да предоставят на гражданите и бизнеса възможности за плащания без такси и комисиони.

Такава промяна в наредбата за административното обслужване одобри кабинетът по предложение на финансовия министър Владислав Горанов. Така във всяко ведомство и кметство трябва да има възможност за различни начини на плащане на такси или услуги по банков и/или електронен път, с платежна карта или в брой, пише 24 часа.

Институциите ще са задължени да разясняват начина на плащане на заявената административна услуга, като насърчават плащането с платежна карта чрез терминални устройства ПОС, където има осигурена такава възможност.

В информацията за предлаганите от тях услуги всички административни органи трябва задължително да посочват възможността за разплащане по картов път.
Потребителите на административни услуги трябва да бъдат информирани за тази възможност и с поставяне на подходящи съобщения и указателни табели на определените за това места, както и на интернет страницата на съответната администрация. На сайтовете си те трябва да предлагат задължително електронен адрес за предложения във връзка с услугата, както и начините за нейното получаване - на хартиен или на електронен носител.

Финансовото министерство ще извърши проверки във всички държавни органи, които предлагат услуги на бизнеса и гражданите за инсталираните ПОС терминали, както и за наличен свободен капацитет.

Всяка държавна институция и община трябва да предложат на хората да плащат такса за услугите, които получава, през ПОС терминал, за да пестят от такса за превод.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари