Скандал в кулоарите на парламента

1
ГЕРБ и ПП влязоха в сблъсък за въглищните централи
ГЕРБ и ПП влязоха в сблъсък за въглищните централи Видео: NOVA

ГЕРБ и ПП влязоха в сблъсък за въглищните централи

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ влязоха в пряк словесен сблъсък в кулоарите на парламента и пред медиите, предава NOVA.

Според ГЕРБ трябва да бъде внесен проект на решение на Народното събрание, с което да се задължи служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и устойчивост и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн. Тази позиция заявиха в изявление, излъчено във Фейсбук, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисова и депутатите Теменужка Петкова, Делян Добрев и Жечо Станков, според когото щетите са за 5 млрд. лева.

"Докато е бил шеф на енергетиката, Асен Василев е нанесъл непоправими щети. Изходът е служебният кабинет да отвори наново Плана за възстановяване и устойчивост", каза Борисов.

Отговорът на Асен Василев не закъсня. "В първата си седмица като служебен финансов министър имахме разговор с Пеканов с ЕК и те казаха, че е договорено затваряне на въглищни мощности 1600 мегавата и 40% намаление на емисиите до 2026 г. Моят отговор беше, че с мой подпис това няма да се случи. То не се и случи през първия служебен кабинет. Като редовно правителство заварихме вече договорено затваряне на 1400 мегавата въглищни мощности. Ние казахме, че по-скоро няма да има план, отколкото да допуснем България да замества въглищни с газови мощности с вносно гориво и да се лишаваме от българския източник на енергия. След месец затворени преговори постигнахме възможния компромис - 40% намаляване на емисиите без затваряне на въглищните мощности", заяви той. И попита какво е подписал Бойко Борисов през 2020 г. в Брюксел.

В кулоарите Жечо Станков го призова да признае какво е направил и да се обединят всички партии за предоговаряне и отпадане на ангажимента за затваряне на въглищните централи. Василев и Станков взаимно се обвиниха в лъжа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Извод
    В този спорт се чуха две неща.1. Че Борисов е подписал още 2020 да се закриват централи, ПП са успели да предоговорят да не се закриват, а да се намалят само вредни емисии. И 2. Че ГЕРБ виждат намалението на вредни емисии само от държавните ТЕЦ и недопускат, че подарените от тях на Ковачки ТЕЦ ве, включително и този в Русе, трябва също да намалят своите вредни емисии, нещо което ПП настоява да се случи. Извод ГЕРБ вече открито защитава интересите на ДПС и Ковачки.
  • -7
    4
    ХАХАХАХАХА
    Много ги е яд кумунярските тролчета и плюят в коментарите! Ах, колко жалко е да си антибългарска рушлямо-кумунделска подлога!
  • 5
    3
    Бай Чеп
    Сакрална битка в парламента! Партията на крадците срещу партията на мошенниците! Румен фатмака им дава достатъчно време да се занимават с простотии и предизборна пропаганда! Утре щели да изслушват някой си медиен магнат как бил заплашван от лошите руснаци!
  • 8
    2
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Мама ви долна! Пак гласувайте за тях!
  • 7
    1
    123
    Два боклука се надплюват. Нито един не може да се усети, колко много се унижават.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари