Бойко Борисов: Ако не бяхме ние с ДПС, споразумение нямаше да има

1
Три години шикалкавеха за Плана за възстановяване, каза той и припомни, че същото е било и със земеделците
Три години шикалкавеха за Плана за възстановяване, каза той и припомни, че същото е било и със земеделците Снимка: БГНЕС

Три години шикалкавеха за Плана за възстановяване, каза той и припомни, че същото е било и със земеделците

"Цял ден ние браним правителството, тези, които най-много говорят срещу нас. Ако не бяха ГЕРБ и ДПС днеска, нямаше да има това споразумение. Арогантно поведение дни наред, самовлюбеност и когато видяха снощи зора - хайде всички заедно. Когато ГЕРБ и ДПС застанат зад някого, те го подкрепят. Без нас нямаше да има споразумение". Това каза в Сливен при откриването на предизборната кампания за местните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на постигнатото примирие с енергетици и миньори.

Той се възмути, че ситуацията е абсурдна, а арогантното поведение на партньорите на ГЕРБ в управлението продължава дни наред. "Това са фактите", обобщи Борисов, цитиран от dir.bg.

Според него е можело още през миналата седмица да се стигне до споразумение с протестиращите.

"Денков е казал, че ако не подпишем Териториалните планове и не получим парите по Плана за възстановяване, няма да има бюджет. Няма да има пенсии, ако не дойдат брюкселските пари", продължи Борисов.

"В целия разговор за затваряне на мини няма отговор за заместващата мощност. Както се спрат, какво правим? Трябва да се намалят вредните емисии, с какво ще ги заменяме? Слънце и въздух, като няма, батериите като се изтощят - с какво ще ги подменяме? Много важен разговор за бъдещето на България. От най-големия износител на ток ще се превърнем във вносител", заяви Борисов. Три години шикалкавеха за Плана за възстановяване, каза той и припомни, че същото е било и със земеделците.

Борисов описа сложната ситуация, в която се намира ГЕРБ: "Хем не можем да говорим срещу тях, хем цял ден ги браним".

"Трябва да показваме направеното и да кажем на хората, че в който град се подведат, същото ще е в общинските съвети, което стана в държавата", предупреди Борисов. И отбеляза, че за последните 3 г. няма един лев, вкаран в общините.

"Разчитам на здравия разум на хората. Този спазъм в обществото, който бе продиктуван от много сили - ГЕРБ бе наричан партия на властта. Бяхме подложени на нечувано политическо гонение. ГЕРБ не мръдна. Заздрави се, прочисти се. Затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието. Сега казват, че темел на ГЕРБ били кметовете - да ударят кметовете, това е целта. Мога да ги разочаровам. ГЕРБ се изгради като силна партия - от младежи, улегнали хора, средната класа. Все повече от модерните професии. ГЕРБ стана модерен, показа, че със своите структури може да се пребори за централната власт. Хората всеки ден виждат разликата между нашето управление и тези няколко месеца", увери Бойко Борисов.

Борисов отбеляза, че войната в Украйна влияе и в региона, и в България. "Затова сме длъжни да подкрепяме това правителство. Ако бяхме се дръпнали с колегите от ДПС, днес всичко щеше да приключи. Искаме ли го? Аз лично - не.", обясни той, визирайки помощта, която ГЕРБ и ДПС са оказали на ПП-ДБ при преговорите с енергетиците днес.

Борисов призна, че се изкушава да каже още много неща, но утре ще трябва да гласува с тези, срещу които говори.

"Знаете, че съм вярващ човек. Господ бави, но всичко се вижда и лъжите и за язовирите, и за ББР, и за крадените пари..." , добави лидерът на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Fuknya
    Ако не бяхте вие ,държавата нямаше да бъде опоскана и на колене!!! Ако не бяхте вие, народа нямаше да е окаяни беден!!! Ако не бяхте вие, нямаше да има такива колосални кражби! До сега щеше да има реална детска болница, а не само приказки! / евала на Румъния/
  • -2
    2
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Нямаше да има споразумение, ама нямаше да има и предателство към българския народ, като клекнахте на тая алчна и безскрупулна сган енергетици и въглищари. Успехът на енергетици, въглищари и профсъюзи е против интересите на българите, които трябва да плащат за да има неизгодно производство на енергия от въглища. Не е ли ясно, че въглища и уран е вредно за хората бе, т-пунгери русоидни?!
  • 12
    1
    Член на БКП
    Точно така, ако не беше ти и ортаците, ако не бяхте въобще се пръквали, сега може би щяхме да си говорим за други неща, по-хубави, а не да ти слушаме самовлюбените монолози.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари