Sin Cars иска да увеличи капитала си с 8 милиона евро

2
Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев, с право на 1 глас, право на дивидент и на ликвидационен дял съразмерно номиналната стойност
Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев, с право на 1 глас, право на дивидент и на ликвидационен дял съразмерно номиналната стойност

Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев, с право на 1 глас, право на дивидент и на ликвидационен дял съразмерно номиналната стойност

Съветът на директорите на русенската компания Sin Cars ("Син Карс Индъстри" АД) е решил да увеличи капитала на дружеството. Решението е взето на заседание на управителния орган, което се е състояло в петък, 12 август, съобщават от компанията чрез БФБ - София.

В момента капиталът на българската фирма за електромобили е в размер на 20 543 669 лева, като се предвижда капиталът да бъде увеличен на до 34 239 448 лева чрез първично публично предлагане на пазара ВЕАМ, на който е листната компанията.

Всяка от новите акции е с номинал от 1 лев, с право на 1 глас, право на дивидент и на ликвидационен дял съразмерно номиналната стойност. Емисионната стойност на акциите е 1,14 лева. Това означава, че компанията търси около €8 милиона или малко над 15,6 милиона лева от пазара.

В началото на юни тази година стана ясно, че Sin Cars е подписала предварителни споразумения за доставка, внос и дистрибуция на електромобилите L CITY за Белгия, Нидерландия и Люксембург, съобщиха от компанията. Договорът обхваща всички модели L CITY, както и резервни части и допълнителни компоненти с марката.

Двете страни по споразумението все още са в процес по уточняване на всички детайли по бъдещото си сътрудничество, като до края на годината ще бъдат подписани окончателните договори за дистрибуция.

На този фон поредният електрически автомобил L CITY вече е отпътувал към новия си собственик в Мюнхен, Германия.

Sin Cars стана втората компания от иновативен сектор, която придоби публичен статут на новия пазар за растеж на малки и средни предприятия (ВЕАМ) на "Българската фондова борса".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари