"Син Карс Индъстри" дебютира на борсата

3
Производителят на електромобили e втората компания, която става публична на новия пазар beam
Производителят на електромобили e втората компания, която става публична на новия пазар beam

Производителят на електромобили e втората компания, която става публична на новия пазар beam

Първичното публично предлагане на "Син Карс Индъстри" направи фурор. Близо 3 пъти бяха презаписани акциите на компанията за електромобили по време на аукциона днес. Това е второто, изключително успешно IPO на пазара за растеж на малки и средни компании beam на Българска фондова борса.

„Пазарът даде зелена светлина за бъдещето на български електромобили. Убедени сме, че beam e бързата писта за амбициозните и иновиращи компании в България”, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса, цитиран от Economy.bg.

БФБ допусна до търговия временна емисия акции, издадена от "Син Карс Индъстри" с цел осъществяване на първично публично предлагане на до 2 милиона обикновени безналични акции. Номиналната стойност на една акция е 1.00 /един/ лев.

Производителят на спортни състезателни автомобили и електромобили "Син Карс Индъстри" е създаден през 2018 като продължител на част от дейността на “СИН КАРС” – бизнес с 10-годишен опит в разработването и производството на спортни състезателни автомобили, които участват в световния шампионат GT4.

Първият български спортен и състезателен автомобил SIN R1 вече има славна история от над 30 първи места на три континента.

Производителят има европейско одобрение за автомобилно производство, а базата от 6000 кв.м. се намира в гр. Русе. В последните три години новият иновативен проект на дружеството е за производство на електрически автомобили на базата на универсална платформа – L City.

Компанията организира в Русе производството на шасита, части за купе и други компоненти за електрически автомобили, а самото сглобяване ще се прави в базата на компанията в Германия.

Създател и мажоритарен собственик на компанията е инж. Росен Даскалов, който е и бивш автомобилен състезател, с 30-годишен опит в автомобилния спорт и индустрия. Визията за развитието на иновативното производство на електромобили е продуктите да са основно насочени за европейския пазар, за да се отговори на бързо разрастващите се нужди от този сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Господ дава зъби два пъти, третия ще трябва да си ги платите!"

Надпис в стоматологичен кабинет

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари