Ще стигнат ли силите на "Дунав" бързо да се измъкне от Трета лига?

3
Футболните традиции в Русе не могат да бъдат отписани с лека ръка
Футболните традиции в Русе не могат да бъдат отписани с лека ръка

Най-вероятно мнозина са забелязали, че вследствие на финансови затруднения, един от първите български отбори в историята на родния футбол, нямаше възможност да се справи и доброволно изпадна в Трета лига.

Ако трябва да бъдем честни, русенци не заслужаваха толкова бързото изпадане и със сигурност щяха да се борят значително за по-престижни позиции в тази надпревара, но това не означава, че отборът се е предал, пише Русе Медиа.

Футболните традиции в Русе не могат да бъдат отписани с лека ръка, особено след като знаем каква история има този отбор. Въпросът обаче остава друг, ако драконите искат да продължат напред и да върнат старата си бойна слава, трябва задължително да изпълнят две особени условия: първо трябва да се съсредоточат върху представянето си в аматьорското първенство и второ – да привлекат достатъчно спонсори.

Следващата тежка задача на драконите е да осъзнаят, че в Трета лига трябва да прекарат само един сезон, преди да започнат да изостават, спрямо останалите тимове. Липсата на финанси принуди ръководството да освободи всички играчи с договор и да заложи само на юноши. Тези тежки моменти идват в най-неподходящият момент за русенци, но точно сега можем да бъдем категорични, че предизвикателството е от най-високо ниво.

Да се изкарат младите таланти напред и да се борят срещу останалите отбори, при това със значителен опит, означава само едно – Дунав Русе трябва да направи футболното чудо и да докаже, че дори и без особени средства, може да изплува от футболната криза. Със сигурност не е било особено леко за публиката, както и за играчите, да чуват неприятни реплики по адрес на футболистите, особено след като забелязахме, че някои от играчите с договор успяха да нарекат цялото изживяване “Кошмарът приключи”.

Едва ли някой би искал да слуша точно това за своя отбор, но нека не забравяме, че един отбор кове историята си именно, когато стигне до дъното. А що се отнася до спортните изяви към този момент, можем да видим, че русенци показват класа, при това с отбор, който са сглобили преди няколко месеца. Към този момент можем да забележим, че господата се намират на 4-то място в класирането.

В непосредствена близост до Спартак 1918 (Варна) и Черноморец (Балчик) и можем да забележим, че се справят изключително добре в това отношение. Лидер към момента е Светкавица Търговище, но отборът е изиграл с 2 срещи повече, спрямо останалите отбори. Драконите могат да се похвалят с 6 победи, 2 равенства и 3 загуби.

Не трябва да забравяме, че букмейкърите също са заинтригувани от спортните изяви на русенци и не трябва да забравяме, че те най-често са сред сериозните спонсори в този спорт. Можем да обърнем внимание на efbet онлайн платформата, където с особено внимание се гледа представянето на отборите от трета лига. Разбира се, аматьорското първенство не бива да се подценява, особено след като там изненадите могат да накарат мнозина да се насладят на приятни изненади и обрати в този популярен спорт.

С точки в класирането имат нужда от поне една победа, за да се изкачат малко по-високо в класирането, а за атакуването на върха ще имат нужда от малко повече сили и по-добри резултати. Трябва да признаем, че подобни качества за новосформиран отбор, изобщо не трябва да се подценяват. Сезонът е тепърва в разгара си и имаме всички шансове да видим на какво са способни играчите на Дунав. Можем да бъдем сигурни, че ако играчите имат нужда от нещо в този момент, това е подкрепата на публиката, с нейна помощ можем да видим много по-смелото завръщане в правилното място, а и нека не забравяме, че преди няколко години гледахме драконите в професионалното първенство, където предоставяха достатъчно изненади на своите опоненти. Можем да бъдем сигурни, че в момента всяка битка е от значение. Не бива да отписваме драконите, не и докато не стигнем до края на сезона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари