Шофьорът, ранил полицай в Бургас, е задържан за 72 часа

0
Под влияние на наркотици, обвиняемият е нанесъл тежка телесна повреда на полицай
Под влияние на наркотици, обвиняемият е нанесъл тежка телесна повреда на полицай Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа С.Г.

Той е обвинен за това, че на 23.07.2022 г. в местността “Пода“ в гр. Бургас употребил заплашване с цел да принуди орган на властта - полицай от гранична полиция, да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка. Деянието му е квалифицирано като тежко умишлено престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемият С.Г. е привлечен към наказателна отговорност и затова, че на същата дата, отново в гр. Бургас, в условията на съвкупност с предходното деяние, при управление на лек автомобил, нарушавайки правилата за движение по ЗДВП, допуснал ПТП, блъскайки патрулен автомобил на ОДМВР-Бургас, причинил средна телесна повреда – фрактура на лявата ръка на полицейски служител, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества -„метамфетамин“ и „амфетамин“, установена по надлежния ред с техническо средство, избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал необходимата правоспособност. Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл. второ, четвърто и пето, б “а“, вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от НК във вр. със ЗДвП.

Припомняме, че Прокуратурата на Република България е инициирала предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта, касаеща увеличение на размера на предвидените в закона наказания за престъпления по транспорта, извършени след употреба на алкохол и наркотици, при липса на необходима правоспособност, при превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч, както и отнемане на превозното средство в полза на държавата.

Предстои Районна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    А полицаят, ранен със стоп-патрон, кой го простреля? Май същата история както в Лясковец - само, че тогава полицай уби полицай, а и бяха от някакви спец части. Научете ченгетата да ползват оръжие, че утре ще убият пак я някой от своите, я данъкоплатец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари