Северна Македония ще изпрати вербална нота заради изказвания на Костадин Костадинов

0
Тези послания са в пряко противоречие с духа на Договора за приятелство, заявяват от МВнР в РСМ
Тези послания са в пряко противоречие с духа на Договора за приятелство, заявяват от МВнР в РСМ Снимка: Getty images

Тези послания са в пряко противоречие с духа на Договора за приятелство, заявяват от МВнР в РСМ

Министерството на външните работи на Република Северна Македония ще изпрати вербална нота до България заради изказвания на председателя на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов, съобщиха от ведомството, уточнявайки, че вече са реагирали на изявленията на Костадинов и очакват „компетентните институции и политически представители в Република България да се дистанцират и осъдят този език на омразата, който безспорно съдържа териториални претенции”, предаде БТА.

„Тези послания са не само в пряко противоречие с духа на Договора за приятелство, чиято същност е взаимното уважение като основа за насърчаване на добросъседските отношения, но и послания, които не са в духа на европейските ценности и нашето общо евроатлантическо сътрудничество”, посочват от МВнР в Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Яне
    А насаждането на омраза от страна на депутатите на Северна Македония в духа на Договора за приятелство ли е? Ами обидите, че българите са фашисти и т.н., в духа на договора ли са? Какво да кажем за промиването на мозъците на децата в училищата с изкривената история, която им преподават там? Ами поругаването на българските военни гробища и паметници? А може би опитите за кражба на българска история и бележитите български личности са в духа на договора?! Мога и още да продължавам, но мисля, че всичко е ясно... Какво може да се очаква от една държава, създадена от Югославската комунистическа партия, чиято цел е изкуствено да се създаде принадлежност към несъществуваща нация и насаждане на омраза към българите за да може населението да се откъсне от българските си корени. Дядовците и бабите на около 1 200 000 граждани на Северна Македония са били българи, но те видиш ли са МАКЕДОНЦИ. За каква македонска нация говорим и за какво добросъседство?!
  • 10
    1
    daskal
    Какъв договор за приятелство?! Вие сте неприятелска страна... Северняците се приеха за значими..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари