Костадин Костадинов: Хора, бдете! България е в опасност!

1
Декларация на „Възраждане“, прочетена днес от парламентарната трибуна на Народното събрание
Декларация на „Възраждане“, прочетена днес от парламентарната трибуна на Народното събрание Снимка: Костадин Костадинов / Facebook

Декларация на „Възраждане“, прочетена днес от парламентарната трибуна на Народното събрание

Само месец откакто бе избрано коалиционното правителство на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ то потъна със страшна сила в неспособността си да управлява страната. Кризите и неадекватната вътрешна и външна политика не просто не са овладени, а се задълбочават и тласкат страната към дълбока пропаст. Коалиционните партньори, които твърдят, че не са коалиционни партньори, но започват всеки вторник да провеждат коалиционен съвет, са заети в пазарлъци помежду си по разпределяне порциите и постовете на властта, както и в изпълнение на съгласуваните команди от посолството и посолствата.

Новите предсрочни парламентарни избори чукат на вратата, обществото чака да научи кога ще са следващите порции записи на действия на управляващите политици, представляващи държавна измяна и шпионаж в полза на чужди държави. Парламентът все още няма пълноценно работещи комисии. В тази ситуация обаче коалиционно сглобеното правителство, което твърди, че не е коалиционно, успя да намери най-големия враг на развитието и просперитета на България в лицето на „Възраждане“. Поставяйки „Възраждане“ в тази роля, съгласуваните политици и министри от посолството, някъде по средата на свободното си падане по отношение на електоралната им подкрепа, позиционираха най-голямата и опасна за себе си – „Възраждане“.

Организация, започнала своето развитие от шепа българи с идеали, обединила понастоящем почти половин милион наши сънародници в страната и чужбина, които не искат повече шарлатания и алабализми да определя тяхното бъдеще.

Всички тези българи трябваше да чуят вчера от думите на човек, определящ се като академик в роля на министър-председател, но изказващ се като нацистки фелдфебел, че „Възраждане“ е неонацистка партия, че трябва да бъде изолирана и че всички институции и останалите политически партии следва да вземат мерки срещу нея и да осъществят наказателно- репресивна акция срещу „Възраждане“. Но даже неофашизмът на тези хора, съгласувани с посолството, е шарлатания, защото ако в нацистка Германия са забранени всички партии с изключение на една, то родните ни неофашисти на власт са решили да репресират само една, и то тази, която представлява най-голямата заплаха за тях. На практика вчера българското правителство обяви война на една българска политическа партия, което е безпрецедентно. Стана ясно, че единствената опозиция в България в момента е „Възраждане“.

Интересно беше, че се включиха дори представители на опозиционни партии като БСП, като от тях чухме, че „Възраждане“ имали профашистки уклон. Лично на мен ми става много интересно кога точно са осъзнали в БСП това, защото само преди няколко месеца те ни молеха да защитаваме Паметника на Съветската армия, което и ние направихме с лозунга “смърт на фашизма“.

Тук е моментът да отбележа, че ние от самото начало обявихме, и не сме се оттеглили, нашата позиция, че не признаваме това правителство. То не представлява вече никого, дори собствените си избиратели, представлява само и единствено американския посланик.

Интересното е, че същевременно институциите обаче явно вече доста бързо са овладени, защото, когато ние пуснахме сигнал в прокуратурата за извършена държавна измяна, след като беше оповестен публично записът от заседанието на една от партиите-мандатоносител ПП, все още нямаме отговор от страна на прокуратурата за възможно най-крупното престъпление в Републиката.

Докато вчера видяхме как в рамките само на няколко часа, институциите се задействаха доста услужливо. Но за нас това не е нещо ново.

Във връзка с тези неофашистки изявления от страна на очевидно отиващия си от поста министър-председател Денков, държа да посоча следното:

Репресиите срещу „Възраждане“ всъщност никога не са спирали – те само се засилиха през последните три години и завършиха печално за техните извършители и поръчители, защото след побоищата над протестиращи възрожденци през 2020 година, сега се водят съдебни дела срещу побойниците.

След постоянните и неспиращи медийни кампании срещу представителите на „Възраждане“ и заглушаването ни по масмедиите, дори и в момента, популярността на нашата организация нараства, въпреки това или може би именно заради това. Защото българските граждани са си направили един много сериозен лакмус за това как да приемат новините и когато видят, че всички телевизии им говорят едно и също лошо нещо за някого, те много добре разбират, че това всъщност е добро. След скалъпените обвинения от прокуратурата срещу представители на „Възраждане“, незаконните подслушвания на цялото ни ръководство и образуваните наказателни съдебни дела, сега прокуратурата е съдена за обезщетение. След опитите на ДАНС и прокуратурата през 2020 и 2021 г. „Възраждане“ да бъде заличена по съдебен ред, същите претърпяха пълен крах в съда и ние спечелихме делото. Спечелихме, защото вярваме в законите на страната, вярваме в Конституцията и ги защитаваме.

След опитите в 47 Народно събрание в началото на 2022 г. да бъдем препятствани да влизаме в сградата от същите тези лица, впрочем закупили решетки на парламента за 32 000 лв. държавни средства, се наложи впоследствие същите срамно да отменят собственото си забранително решение и да демонтират решетките. Останаха само снимки – така ще стане и със сегашните управляващи. Ще останат само снимки.

След многобройни подобни мерки и репресии срещу „Възраждане“ подкрепата към нашата организация сред обществото расте. Расте непрестанно. Тя продължава да расте, въпреки новите жалки опити за заличаване на „Възраждане“, които естествено не изненадаха обществото, най-малко пък изненадаха нас. След като изчерпаха всички използвани досега варианти за репресия срещу „Възраждане“, сега цялата машина на изпълнителната власт и нейният пропаганден апарат в лицето на огромната част от българските медии, слава Богу, не всички, в лицето на министър-председателя и министрите от правоохранителните ведомства, се е впрегнала именно с подобни фашистки прийоми срещу наличието на каквито уж се обявява. Този познат от миналото режим си е намерил удобен пристан в креслата на Министерски съвет, очевидно съгласуван с посолството.

Тук е моментът да предупредим за пореден път от „Възраждане“, че е очевидно, че в нашата страна се готви някакъв пълзящ украински сценарий. Очевидно е, че ще се подготвят провокации, ние имаме информация за това. Очевидно е, че някой ще се опитва да провокира гражданския ред. Очевидно е, че някой ще се опитва да провокира сблъсъци в страната и от тази най-висока трибуна искам да заявя, и да предупредя, и да настоявам всеки един български гражданин да бъде достатъчно бдителен и да не допусне разделянето на обществото ни по начин, по който това се случи в Украйна. Защото украинците платиха и продължават да плащат изключително жестока цена за това, че подцениха заплахата при тях. Същата заплаха в момента е и в нашата страна. Ние не изключваме вероятността някой да решава в момента, дори да подготвя вече такива провокационни актове, и разбира се, след това да се търсят изкупителни жертви.

Знаем това нещо, виждали сме практиката на Американското посолство, която в това отношение е достатъчно богата в годините назад във времето – повече от 100 години.

Ето защо искаме да призовем абсолютно всички български граждани, защото правоохранителните институции, както виждаме, вече са овладени.

Хора, бдете! България е в опасност и ние сме на път да загубим това, което на нас ни е останало като най-свидно и последно – българската земя, българското си Отечество.

Не бива да допускаме в никакъв случай провокации и ние от „Възраждане“ ще направим всичко необходимо да бъде запазен гражданският ред, въпреки неистовите жалки напъни на управляващите да провокират подобни сблъсъци с анти законното си поведение.

Но така, както не постигнаха нищо досега срещу нас неофашистите на власт, крещящи, че „Възраждане“ е неофашистката партия, на практика виждам потвърждение на старата поговорка

„Крадецът вика: Дръжте крадеца“. Само че този случай виждаме „Фашистът вика: Дръжте фашиста“. Така и няма да успеят да ни спрат или уплашат и сега, колкото и да призовават отново да бъдем репресирани от цялата държавна машина и да бъдем заличени.

Като казах заличени, в този ред на мисли, е редно всяка една от политическите партии в

парламента и извън парламента, да заяви ясно и категорично своето становище: смята ли, че фашистки прийоми като тези са практика и трябва да бъдат толерирани в една уж демократична държава. Макар че пак ще повторя, че ние вече веднъж минахме през тази процедура през 2020- 21 г., така че реално погледнато за нас това не е ново. Ново е за обществото, защото тука вече се говори за парламентарно представена сила, представляваща стотици хиляди български граждани.

На практика българското правителство иска да се създаде политическа сегрегация, която е забранена от Конституцията, и затова ние призоваваме за пореден път управляващите: нека да се срещнем на полето на правосъдието. Знам, че нямате доводи, знаем, че нямате аргументи и затова прибягвате към сила, защото силата и насилието винаги са признак на безсилие. Преди три години впрочем правителство на ГЕРБ и така наречените „патриоти“ също не успя, няма да успее и сегашното. Защото в крайна сметка няма разлика между правителството на ГЕРБ, което репресираше „Възраждане“, и правителството на ПП с подкрепата на ДПС и ГЕРБ, което сега също репресира „Възраждане“. Това е едно и също нещо, срещу което не сме спирали да се борим, защитавайки непреходните български възрожденски ценности на нашия народ и няма да спрем да се борим за независимост, свобода, справедливост и развитие на нашата Родина. Заради всички тези българи, които ни подкрепят и очакват това от нас. Длъжни сме да водим тази борба, длъжни сме да спечелим и ще спечелим, а новите фашисти скоро ще отидат в историята. При старите фашисти, където им е мястото.

И накрая ще завърша с два цитата. Два цитата, които ако сега бъдат написани без уточнение, че са цитати, най-вероятно ще доведат до обвинения в нацизъм и фашизъм.

Първият цитат е: „Няма власт над тази глава, която е решила да се отдели от плещите в името на свободата и благото на цялото човечество“.

И вторият цитат: „Решили сме се вече – или сте с нас и народа, или ще ви пратим при черните души“.

Авторът на първия цитат е Христо Ботев, авторът на втория цитат е Васил Левски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    До 1
    Троловете на Копейкин са затапени ! Парите свършиха !
  • 3
    2
    112
    Късопишков е ПОЛИТИЧЕСКИ труп . Пенсиите от МВР го изоставиха !
  • -5
    1
    Българин
    На руските подлоги им е забранено да цитират думи на българските революционери. Именно те още тогава са писали каква гибел носи Русия за България. Така , че другарю национален предател обирай си крушите и марш в Русия, откъдето ти текат паричките
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари