САЩ: Отстъпващите руски войници са напуснали Украйна

0
Руските сили до голяма степен са отстъпили позициите си на украинците и са се изтеглили на север и на изток
Руските сили до голяма степен са отстъпили позициите си на украинците и са се изтеглили на север и на изток Снимка: Associated Press

Руските сили до голяма степен са отстъпили позициите си на украинците и са се изтеглили на север и на изток

Русия до голяма степен е отстъпила от позициите си в района на Харков и много от отстъпващите руски войници са напуснали Украйна, като са прекосили границата и са се върнали в Русия, заяви снощи високопоставен военен представител на САЩ, цитиран от Ройтерс.

"Като цяло според нас украинците постигат напредък в борбата си за освобождаване и възвръщане на териториите в Южна и Източна Украйна", каза пред журналисти американският военен представител, който поиска да остане анонимен.

"Смятаме, че в околностите на Харков руските сили до голяма степен са отстъпили позициите си на украинците и са се изтеглили на север и на изток. Много от тези сили са се прехвърлили през границата в Русия", изтъкна той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    15
    ivo
    UKRAINA Е ЕДИННА И РУСИТЕ НЯМАТ РАБОТА ТАМ ! путин ГО РАЗБРА ПО ГРОЗЕН НАЧИН ! ХОРАТА му НЕ ИСКАТ ДА СЕ БИЯТ И МАСОВО СЕ ПРЕДАВАТ ! А НАЩЕ ПУТИНОФИЛИ СКЪРЦАТ СЪС ЗЪБИ И ЗЛОБЕЯТ !
  • 8
    14
    До 12
    Естествено, че има Украйна. След като имаше Украинска ССР. Даже в химна на ССР се казваше за съюз нерушим на свободни републики, както и за волята на раззличните народи. Или ще оспориш и химна на СССР. Явно никога не си го чел или слушал, вярно е, че в единствената книга която си чел "Опорките на Митрофанова" не е публикуван текста. Нещо не ти се връзва, нали. Или по твоята логика няма и грузинци, арменци, азери, молдовци, литовци, латвийци, естонци, казаси и редица други. Мале, това робите на джуджето диктатор ставате все по-малоумни
  • 3
    13
    daskal
    Към опонентите... И какво лошо има в това, че руснаците се изтеглят? Не искаме ли тази война да свърши? Да престане братското кръвопролитие? Някой по-долу говори за Червения площад... Струва ми се, че украинците имат амбиции да стигнат до границите на своята суверенна държава. Не са луди, за да искат Русия.
  • -6
    12
    до 11
    Скоро не си цитирал Алексей Толстой, който всъщност няма нищо общо с Лев Толстой. Знаеш ли, най-страшни са хората, прочели една книга. Няма значение дали тя е "Винету" или някоя друга. Всъщност ти нищо не каза. Но го каза с много думички. Кажи си тезата, има ли Украйна, няма ли? Кажи ми и друго, коя друга страна се нарича Украйна ( в покрайнините) . Не демонстрирай идиотизъм, все повече ставате! Демонстрирай ми знания, а не празно самочувствие!:)
  • 8
    11
    до "корифея" под номер шест
    Ти тотално си объркал понятията, явно в твоето СПТУ въобще не сте чели история и литература, а само ремонт на съветски трактори. Явно нищо не си чувал за Киевнска Русь и Московска Русь, отвори, прочети Алексей Толстой - саият той е руснак и признава, че Киевска Рус е била винаги носител на демокрацията, знанието, интелигентността, а Москва Руся - на диващината. Руснак,Алексей Толстоя - ако въобще си чувал за него и не го бъркаш с Лев Толстой. Поне не се излагай и не показвай малограмотността си. Или по твоята теория Ердоган може да дойде да ни освобождава като негова изконна територия, така ли бе, "корифей"???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари