Русенски ученици демонстрираха познания в областта на данъците

0
Учениците участваха в презентацията „Влез в час с данъците“ - кампания на НАП и МОН
Учениците участваха в презентацията „Влез в час с данъците“ - кампания на НАП и МОН

Младите последователи на Корана от Средното общообразователно духовно училище в Русе показаха задълбочено разбиране на необходимостта от данъци при обсъждането на презентацията „Влез в час с данъците“ от съвместната кампания на НАП и МОН.

Информация за продължаващата кампания съобщават от Приходната агенция. 

Предпоставка за това е изучаваното от тях в свещената за мюсюлманите книга изискване всеки, който притежава повече от 80 грама злато, да плаща налог на държавата и той да се повишава, според  богатството му. Разбира се, учениците в едното от четирите в страната духовни училища на мюсюлманското вероизповедание са съвременни млади хора и за тях този старовремски принцип има практически проекции в днешния свят, които с интерес дебатираха с лекторите от офиса на НАП в Русе. Кражбата на обществени приходи, чрез издаването на фалшиви касови бележки под различни варианти ги провокира да се замислят за почтеността на доста от търговците, от които редовно пазаруват и децата се зарекоха занапред винаги да си искат фискалните бонове. 

За абитуриентите на училището е било полезно да се запознаят със законовите изисквания за внасяне на здравни осигуровки след завършването им и при продължаване на обучението им в чуждестранни университети, както и за сключването на реални трудови договори при започване на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари