Ученици от ПГИУ „Елиас Канети": Посещението ни в НАП бе полезно и мотивиращо

1

Вече сме по-наясно с данъчната система и данъчната администрация

След толкова много теоретични уроци за Националната агенция за приходите в учебните ни часове, ние -  учениците от 11 б клас, специалност „Оперативно счетоводство” в ПГИУ „Елиас Канети”, най-накрая видяхме какво всъщност представлява НАП.  

При посещението ни там на 28 юни 2022 г. служителите ни запознаха с  някои основни дейности и ни беше много интересно представянето на цялостната им работна система по креативен начин.  Ако до вчера си мислехме, че данъците и осигуровките са необходимо зло, то вече сме наясно, че без тях няма как да има силна държава. Убедихме се защо… „Данъците са цената, която плащаме за едно цивилизовано общество“ , както ни поясни в презентацията си г-жа Стоянка Върбанова, началник на отдел „Услуги за клиенти“.

Научихме и много полезни неща за нас самите. Служителите  на НАП ни разясниха детайлите за здравното ни осигуряване като бъдещи студенти, включително ако учим в България или чужбина. Няколко от нас си извадихме ПИК номера за електронен достъп,  с които можем да правим справки в системата на НАП, да ползваме множество електронни услуги, да подаваме електронно нашите декларации, да проверяваме размера на нашите данъци, осигуровки и задължения, както и да ги плащаме, разбира се. След проявен интерес от някои съученици, как можем да станем служители на НАП, разбрахме, че, за да сме в час с данъците, трябва да следим постоянно променящото се законодателство и да продължаваме да четем и да се учим.

След това посещение в НАП вече сме по-наясно с данъчната система и данъчната администрация. Благодарим от сърце на ръководството на офиса на НАП в Русе за отделеното време. Наистина ни беше много полезно и мотивиращо.

От възпитаниците на ПГИУ „ Елиас Канети“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Чудесно
    Директорката А. Георгиева си върши добре работата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари