Русенски студенти направиха нестандартна изложба

0
Младежите са сътворили миниатюрни фигурки от авточасти
Младежите са сътворили миниатюрни фигурки от авточасти

Студенти от Русенския университет направиха нестандартна изложба, в която представят миниатюрни фигурки, изработени от стари авточасти.

В любопитната експозиция са се включили не само младежи, но и дами, които имат свой поглед към приложението на ненужния метал, предаде БГНЕС.

Сред произведенията има рак, луноход, черешово топче, шахматни фигури, мотори и цветя. За направата им са използвани лагери, болтчета, крепежи, дори съединител, които са събирани от автосервизи. „Процесът е интересен, защото първо трябва да съберат части. Аз от моя сервиз, колегите от техните сервизи, където си поддържат колите, защото, знаете, всеки има автомобил. Минахме, обрахме ,където има стари части от ремонти, събрахме ги на едно място в цеха на една фирма, защото трябват и инструменти. Колегите започнаха да избират частите и всеки със своята идея си казва – примерно тук това, това, това, оформят някаква фигурка, аз ги заварявам и фигурките се получиха“, разказва преподавателят д-р Юлиян Димитров. Най-трудна е била изработката на шахматните фигури, защото са много мънички.

Според студентите пък най-сложно е било да се измисли идеята и реализацията й. Казват, че не са правили макети, а направо са търсили коя част как може да се приложи към идеята им. Момичетата в екипа разказват, че са искали да покажат с работите си как може да се вдъхне топлота и нежност на студения метал, както и да се даде нов живот на старите и непотребни авточасти

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари