Дипломатическият институт към МВнР ще гостува в Русенския университет

2
Ще бъде проведена дискусия със студенти на тема "България в НАТО"
Ще бъде проведена дискусия със студенти на тема "България в НАТО" Снимка: РУ "Ангел Кънчев"

Ще бъде проведена дискусия със студенти на тема "България в НАТО"

Дипломатическият институт към министъра на външните работи на Република България ще гостува в Русенския университет. Директорът и екипът на Дипломатическия институт ще проведат среща-дискусия със студенти на 13 март (сряда) от 10:00 ч. в зала 2Б313 „Проф. чл.-кор. Венелин Ганев" в Юридическия факултет на университета, съобщават от учебното заведение. Темата на дискусията е: „България в НАТО: 20 години трансформация, иновации и оперативна съвместимост в отбраната, бизнеса, изследванията". Събитието се провежда в рамките на Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-годишнината от присъединяването на България към НАТО през 2024 г., приета от Министерския съвет.

Г-жа Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт към МВнР, и доц. Велизар Шаламанов, директор „Развитие на способностите" в Атлантическия клуб в България, ще запознаят студентите с историята на членството на България в НАТО, основните политики на Алианса с оглед актуалната среда за сигурност в Европа и Черноморския регион, както и съвременните измерения на партньорство в рамките на НАТО – в сферата на науката, технологиите, изкуствения интелект, стратегическите комуникации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    чичомоткобрат
    Ако устсйна беше в нато, щеше да е на стъкло и сега щеше да има ядрена война, глупако. Толкова си заблуден да вярваш в западната пропаганда, че чак ти се чудя как оценяваш в живота.. Как разпознаваш зелено и червено нс светофара и досега не те е блъснал ТИР, как знаеш на коя страна да си обуваш гащите, откъде намираш пари за храна...
  • 0
    4
    чичомиткобрат
    Biden-Funded Ukrainian Military Tortures, Kills, and EATS Innocent Russian Civilians https://realrawnews.com/2023/11/biden-funded-ukrainian-military-tortures-kills-and-eats-innocent-russian-civilians/ Ukrainian rightists burn alive 39 at Odessa union building https://www.peoplesworld.org/article/ukrainian-rightists-burn-alive-39-at-odessa-union-building/
  • 38
    3
    РУК за Ръша
    Дири майка ти, тъп рушлямецо! Ако Украйна беше в НАТО, путлерчето точно НИКОГА нямаше да посмее да я нападне! За това като приключим с него и нашата братска Украйна ще се присъедини към НАТО! А вие рушлямските трплчета ДГД! ХАХАХАХА
  • 2
    2
    В допълнение
    А не е ли необходима дискусия Що дири павликенски мазен и червен цървул в това училище и ккакъв е ефектът от това?
  • -47
    1
    плюс минус
    И що дири България в НАТО? Някой попита ли българския народ, или Соломон Паси реши сам? Защо управляващите, които и да са те, не провеждат референдуми по основни въпроси?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари