Русенската универсиада 2014 стартира с катерене

0
Първенството е последна проверка за русенските академици преди участието им в Националния студентски шампионат по спортно катерене
Първенството е последна проверка за русенските академици преди участието им в Националния студентски шампионат по спортно катерене

С Откритото студентско първенство по спортно катерене стартира есенният кръг на Русенска универсиада 2014. Състезанието започна в 10 часа на стената в спортната зала на Русенския университет днес.

То е организирано от Спортната комисия на Студентския съвет, Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик” и Клубът по спортно катерене и алпинизъм „Академик” с финансовата подкрепа на Университетския туристически съюз.

По надвесните и таванни полета на стената ще премерят катерачни умения, освен студенти от Русенския университет, и техни колеги от Варна, Шумен и Велико Търново. Участие ще вземат и спортисти от алпийския клуб „Приста” Русе.

Първенството е последна проверка за русенските академици преди участието им в Националния студентски шампионат по спортно катерене, който организира Асоциацията за университетски спорт „Академик” от 14 до 16 ноември в зала „Бонсист” в столицата.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари