Популяризират русенско село като добро място за живеене

4
Една от целите е създаването на инфраструктура за обособяване на атрактивна и привлекателна зона за скално катерене, планинско колоездене и туризъм
Една от целите е създаването на инфраструктура за обособяване на атрактивна и привлекателна зона за скално катерене, планинско колоездене и туризъм

Три пешеходни маршрута и два велосипедни са трасирани по проект "Заедно за Табачка" на Спортното туристическо и природозащитно дружество "Академик" към Русенския университет, съобщиха от висшето училище в Русе.

Идеята на проекта е да се съживи русенското село Табачка. Една от целите е създаването на инфраструктура за обособяване на атрактивна и привлекателна зона за скално катерене, планинско колоездене и туризъм. Друга задача е чрез популяризирането на селото като добро място за живеене да се привлекат нови жители, които да придобият имоти.

През лятото по проекта са обозначени и подходите към четири основни сектора за скално катерене с общо 80 екипирани маршрута, поставени са четири стандартни пътни информационни табели, завършена е основната работа по изграждането на три къта за отдих.

През идните два месеца предстоят редица организационни, довършителни, строителни и маркировъчни дейности. Подготвят се уроци на открито по време на полудневни екоекскурзии с няколко групи ученици. Предстои катерачна среща с участници от България и Румъния. Ще се организират и походи по маркираните маршрути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари